Rengasrikon kärsinyt Suninen jatkaa taistelua kakkossijasta: “Hyvin pitää ajaa”

20.5.2017 / 22:09
Teemu Suninen kärsi rengassrikon, tosin niin kärsi Pontus Tidemandkin. Kaksikko jatkaa sekuntitaistelua kakkossijasta. (kuva: Miika Wuorela)

[ A- ] / [ A+ ]

Teemu Suninen ei aio antaa periksi taistelussa Portugalin rallin WRC2-luokan toisesta sijasta. Hän ja Pontus Tidemand kärsivät rengasrikon lauantain viimeisellä erikoiskokeella. Tidemand nousi sen ansiosta reilun neljän sekunnin takamatkalta luokassa toiseksi. Eroa kolmantena olevaan Suniseen on 19,1 sekuntia.

– Kyse on siitä, miten pystyy kivet noilla teillä väistämään. Tuossa oli täysiä ajettavassa paikassa iso kivi tiellä. Ajattelin ettei pohjapanssari pysty sitä ottamaan ja yritin väistää, mutta se osui toiseen etupyörään, Suninen muisteli.

Suninen pysähtyi vaihtamaan rengasta. Hän laski, että siihen kului vaivaiset minuutti ja 50 sekuntia. Silti nyt on edessä ankara takaa-ajo sunnuntain neljän erikoiskokeen ja 42 ek-kilometrin reitillä.

– Hyvin pitää ajaa, jos meinaa 19 sekuntia ottaa kiinni, mutta jos pystyy ajamaan hyvän pohja-ajan heti ensimmäiselle erikoiskokeelle, se on mahdollista, Suninen uskoo.

Sunnuntaina ajetaan hypystään kuuluisa Fafe kahteen kertaa ja kaksi uudempaa erikoiskoetta.

– Fafe on tuttu, mutta nuo kaksi muuta ovat uudempia ja nopeita. Niillä on jonkin verran irtosoraa, eli niillä pitäisi pystyä tekemään eroja, Suninen arvioi.

M-Sportin Fordilla ajava Suninen oli lauantaina hyvässä vauhdissa. Hän ajoi neljä WRC2-luokan pohja-aikaa.

Lue myös Ogier kärjessä – Lappi menetti minuutteja

Lähde: Teemu Sunisen tiedote


Facebook kommentit