MOTORSPORT

Rengasrikot WRC2-luokan kärkikuljettajien riesana, Suninen kuudentena – “Viimeisellä lenkillä saa vielä ajaa kilpaa”

Rengasrikot ottivat isoa roolia WRC2-luokassa Saksan MM-rallin kolmantena ajopäivänä lauantaina. Tilannetta kuvaa varsin hyvin se, että ainoa luokan kärkikuljettajista joka ei lauantaina rengasrikkoa joutunut kokemaan, on yötauolle yli minuutin johtoasemassa saapunut M-Sportin Fordilla ajava Eric Camilli.

Teemu Sunisen ja kartanlukija Mikko Markkulan osalta lauantai lähti hyvin käyntiin, kun perjantain jälkeen WRC2-luokassa neljäntenä ollut ja vain 9,2 sekuntia kolmannesta sijasta jäänyt kaksikko oli aamun ensimmäisellä erikoiskokeella toiseksi nopein. Seuraavaksi edessä oli legendaarinen Panzerplatte ja siellä Sunisen haaveet Saksan MM-rallin palkintosijoituksista kokivat kovan kolauksen. Rengasrikko vei aikaa niin paljon, että eroa kärkeen kertyi yli kaksi ja puoli minuuttia. Samalla sijoitus luokassa putosi kahdeksanneksi.

– Yksi kauheimmista erikoiskokeista mitä olen urallani koskaan ajanut. Kärsimme rengasrikon ja jouduimme vaihtamaan renkaan. Vaikeaa oli, Suninen harmitteli erikoiskokeen maalissa.

Lauantaihin mahtui Sunisen osalta myös ongelmia vaihdelaatikon kanssa, kun Ford Fiesta R5:n “askista” hävisivät ykkönen ja pakki. Siitä huolimatta vauhti oli koko ajan nousujohteista ja yötauolle Suninen saapui WRC2-luokan sijalla kuusi, reilut kolme minuuttia kärjestä jääneenä. Panzerplatten toisella ajokerralla Suninen “kesytti” klassikkopätkän ajamalla toiseksi nopeimman ajan. Eroa pohja-ajan tehneeseen Eric Camilliin kertyi vain 0,4 sekuntia, vaikka tälläkään kertaa eivät kaikki kumit kestäneet pitkän erikoiskokeen rasituksia.

– Taas rengasrikko. Ei, en pysähtynyt vaihtamaan sitä, ei ollut aikaa, Suninen täräytti erikoiskokeen maalissa.

Kärkikolmikko on karannut Suniselta jo kauas, mutta viidentenä oleva Quentin Gilbert on vain 6,5 sekunnin päässä.

– Muutamia virheitä tulee yhä, joten täytyy vain parantaa ajoa asfaltilla. Viimeisellä lenkillä saa vielä vähän ajaa kilpaa, Suninen pohti tiedotteessaan juuri tuota viidettä sijaa.

“Emme halua vielä puhua siitä mitään”

Eric Camilli ei siis lauantaina joutunut rengasrikkoja kokemaan ja kun ranskalaisen vauhti on ollut varsin hyvällä tasolla läpi kilpailun, ei reilu johtoasema ennen sunnuntain neljää viimeistä erikoiskoetta ole tässä valossa mikään kovinkaan suuri yllätys. Camilli kuului ehdottomasti ennen Saksan MM-rallia WRC2-luokan suurimpiin voittajasuosikkeihin.

– Yksi päivä ajamatta ja täytyy sanoa, että olemme tyytyväisiä johtoasemaamme. Tiimi tekee todella kovasti töitä. Huomenna täytyy vain jatkaa samalla tavalla, tämä kun ei ole vielä ohi, Camilli muistutti.

Jan Kopecky on ajanut 17 erikoiskokeelle 10 pohja-aikaa, mutta rengasrikko Panzerplatten toisella ajokerralla pudotti tshekin kolmanneksi ja yli minuutin päähän Camillista. Ennen rengasrikkoaan Kopeckyn johtomarginaali oli 14,5 sekuntia. Lauantain kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle Kopecky nakutti pohja-ajat nousten tallikaverinsa Pontus Tidemandin edelle toiseksi.

– Toivottavasti selvitään edes palkintopallille. Mitä positiivista voin ottaa mukaani tästä päivästä? No, ainakin teen vähemmän virheitä kuin kärsin rengasrikkoja. Uskomatonta, todella huonoa tuuria, Kopecky harmitteli.

Tidemandin kohtalona puolestaan oli kärsiä rengasrikko Panzerplatten ensimmäisellä ajokerralla.

– Ihan tyytyväinen olen tähän sijoitukseen. Täytyy ajatella mestaruustaistelun kannalta tätä asiaa. Jos tilanne säilyy tälläisenä, niin mestaruuden suhteen näyttäisi hyvältä, mutta emme halua vielä puhua siitä mitään tässä vaiheessa, WRC2-luokan ylivoimainen pistejohtaja Tidemand sanoi.

Saksan MM-rallin viimeinen ajopäivä käynnistyy sunnuntaina kello 8.25 Suomen aikaa. Ohjelmassa on vielä neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan hieman alle 52 kilometriä ja rallin päättävä St Wendeler Landin erikoiskoe käynnistyy kello 13.18.

WRC2-luokan tilanne 17/21 ek:n jälkeen

1) Eric Camilli (Ford) 2.40.14,1
2) Jan Kopecky (Skoda) + 1.12,2
3) Pontus Tidemand (Skoda) + 1.23,4
4) Gus Greensmith (Ford) + 2.07,3
5) Quentin Gilbert (Skoda) + 2.57,5
6) Teemu Suninen (Ford) + 3.04,0
7) Simone Tempestini (Citroen) + 3.37,6
8) Pierre-Louis Loubet (Ford) + 3.38,0
9) Marijan Griebel (Skoda) + 4.52,5
10) Benito Guerra Jr (Skoda) + 5.37,8

Camillin keskinopeus: 96,3 km/h
Erikoiskokeiden pohja-ajat: Kopecky 10, Camilli 3, Tidemand 2, Bonato 1, Kreim 1

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com