MOTORSPORT

Riihimäen SM-rallissa loukkaantunut Pietarinen kilpailee Autoglym Rallissa – “Yllättävän pitkä huili siitä tuli”

Tulevana lauantaina Sastamalan Ellivuoren ympäristössä ajettava Autoglym Ralli keräsi varsin kovan ja mielenkiintoisen kilpailijakaartin. Myös kaksivetoisten luokissa on luvassa kovavauhtinen kilpailu.

Henrik Pietarinen palaa nyt kehiin toukokuussa sattuneen rajun ulosajon jälkeen.

– Yllättävän pitkä huili siitä tuli, kunnes lääkäriltä sain luvan palata ajohommiin. Nyt kaikki on kunnossa ja ruhjevammat ovat parantuneet. Vasta keskiviikkona ajoin testiä, joten taukoa kertyi yli seitsemän viikkoa. Treeni sujui oikein hyvin Mäntyharjun suunnalla. Ennakkotestit tulivat tärkeään paikkaan, mutta tietenkin olisin halunnut ajaa alkukesän aikana enemmän, totesi Pietarinen.

Tuusulalainen tavoittelee punaisella Ford Fiestalla aina oman luokan kärkisijoja, mutta nyt on oiva tilaisuus mitata vauhtiaan samanlaisella kalustolla ajaviin Junior WRC -luokan kärkikuskeihin. Kyseisessä JWRC-sarjassa ajetaan Fiesta R2T EcoBoost -mallilla. Nuorten kuljettajien arvosarjasta Autoglym Ralliin saapuu pistejohtaja, espanjalainen Nil Solans, joka heinäkuun alussa voitti luokan Puolan MM-rallissa. Mukaan ilmoittautui myös Puolassa toiseksi ajanut ruotsalainen Dennis Rådström.

– Etenkin Puolassa tuo kaksikko veti kovaa kyytiä. Mielenkiinnolla lähden vertaamaan omaa vauhtiani heitä vastaan nyt Autoglym Rallissa, sekä kahden viikon kuluttua Jyväskylän Neste Rallissa, Pietarinen päätti.

Henrik Pietarinen ja kartanlukija Juha Lummaa starttaavat lauantaina ajettavaan Autoglym Ralliin numerolla 26.

Teksti ja kuva: Jarno Saari, Henrik Pietarisen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com