Riihimäen voittajalla menestysresepti myös Kouvolaan: “Pidä äijä järki päässä, ettei tule ylilyöntejä”

9.6.2017 / 14:06
Marko Mänty tuli, näki ja voitti Riihimäellä kolme viikkoa sitten (Kuva: Jarno Saari).

[ A- ] / [ A+ ]

Edellisessä SM-rallissa Riihimäellä kolme viikkoa sitten uransa ensimmäisen voiton nelivetokaluston SM1-luokasta napannut Marko Mänty lupaa olla voittovireessä, kun SM-sarjan kauden toinen soraralli käynnistyy lauantaina Kouvolassa. Mänty, kartanlukija Joni Mäkelä ja JTR Racingin Skoda Fabia R5 ovat notkeassa kunnossa vastaamaan tulevan kilpailun haasteisiin.

Sorarallit ovat aina olleet Marko Männylle mieluisampia, kuin rallit talvella. Pelkästään mieltymyksillä Mänty ei kuitenkaan selvinnyt Riihimäellä tiukan sekuntikamppailun voittajaksi. Siihen tarvittiin uutta pykälää vauhdin takeeksi.

– Kesäkauden testeissä, Keravan rallissa ja Riihimäen SM-rallissa olemme pystyneet koko ajan tarkempaan ajoon. Talvella vaivanneet toistuvat virheet on saatu karsittua pois. Kun ei tule virheitä, rytmi säilyy ja vauhti pysyy tasaisen kovana. Sieltä ne oikeat lääkkeet kesäkauteen ovat löytyneet, Mänty järkeilee.

Viimeiset viritykset ennen Kouvolan SM-rallia Mänty ja Joni Mäkelä hakivat viime viikonlopun ja alkuviikon testeistä. Skodan takakulmaan ilmestyneistä rypyistä päätellen kisavauhtikin tuli testattua.

– Pikkuisen siinä kuluma pökkäs puuhun. Siitä tuli vähän parsittavaa, mutta ei se testejä haitannut. Mulla vain on aina ollut sellainen tapa, että ajan aina testeissäkin ihan tosissani. Näin se meni viikonloppunakin. Itseluottamus kasvoi ja testit antoivat hyvän tatsin Kouvolaa varten, heitti Mänty murresanoilla höystellen.

Riihimäen voitolla SM1-luokan pisteissä neljänneksi nousseen Männyn kauden tavoitteeksi asetettu SM-mitali on edelleen otettavissa.

– Soralla olemme päässeet kiinni sellaiseen vauhtiin mitä olemme koko kauden tavoitelleet. Autoon ei tässä vaiheessa tarvitse tehdä mitään kummempia muutoksia. Kouvolaan mennään tutuilla säädöillä. Itselle pitää juntata mieleen pari asiaa. Pidä äijä järki päässä, ettei tule ylilyöntejä. Vauhti ja tarkkuus samaan pakettiin, niin eikös ne pisteet sillä lähde mukaan, Mänty uskoo.

Lähde: Marko Männyn tiedote


Facebook kommentit