Riku Tahko janoaa semifinaaliin: ”Sen jälkeen se on ihan villi länsi”

30.3.2017 / 12:26
Riku Tahko vetää ajohaalarin päälleen lauantaina. Torstaipäivä sujuu, kuten asustus kielii, yhteistyökumppanin kanssa golf-kentällä.

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin EM-sarjaan Supercar-luokassa osallistuva Riku Tahko sanoo Barcelonan kilpailun aattona, että kauden tavoitteena on nousta vakionimeksi semifinaalivaiheeseen. Viime kaudella se ei Mini-kuskilta vielä onnistunut.

Tahko ajoi viimeistelytestin keskiviikkona Barcelonan lähellä Vicin alueella, jossa Katalonian MM-rallikin on vieraillut, ja monet rallitiimit käyneet testaamassa.

– Testit sujuivat hienosti. Koko päivä siellä ryskättiin menemään. Oli hyvä meininki päällä. Eniten haastetta oli sen takia, että kun täällä on 20 astetta lämpimämpää kuin Suomessa, niin ihan samoilla moottorisäädöillä ei voi vetää. Sen kanssa vähän jumpattiin. Vähän iskareita ja lukkoja säädettiin myös. Hyvä tunne jäi autosta. Ajoimme muutamia ihan kisasimulaatioitakin. Ja mikä parasta, auto on edelleen ihan ehjä, Tahko kertoo UrheiluUutiset.comille.

– Varsinainen crossirata se ei ollut. Täällä Espanjassa ei vielä ole oikein ratoja. Laji on täällä niin uusi. Tämä oli asvalttirata, jossa oli hyviä koukkuja, ja soraosuus oli tehty keiloista parkkipaikalle. Ihan hyvin siinä pystyi autoa kokeilemaan.

Tahko ajaa EM-sarjaa nyt kolmatta kauttaan. Hän taistelee pienenä suomalaistiiminä isompiaan vastaan. Minin tekniset ongelmat ovat olleet suurimpana riesana. Niistä ollaan pääsemässä Tahkon mukaan jo eroon, sillä tiimi hankki Miniin täysin uudenlaisen voimansiirron, samantyyppisen kuin MM-sarjan tehdastallien autoissa.

– Haluan vakiinnuttaa paikkani semifinaalissa 12 parhaan joukossa. Viime vuonna osoitin, että vauhti sinne riittää. Olen ihan varma, että autosta on tullut nyt uusilla osilla nopeampi ja helpompi ajaa, ja sitä kautta suorituskykyisempi. Lajin luonne muuttuu ihan täysin alkuerien jälkeen semifinaaleissa. Sitten voi tapahtua mitä vaan. Silloin unohdetaan kellot ja mennään mies miestä vastaan. Sen jälkeen se on ihan villi länsi siinä kohtaa. Keinolla tai toisella on oltava kolmen joukossa, että pääsee finaaliin, Tahko sanoo.

Rallicrossissa ajetaan ensin neljä aika-ajoa (alkuerää), ja sen jälkeen eräsijoitukset lasketaan yhteen. 12 parasta kuljettajaa etenee kuuden auton semifinaaliin. Molemmista semifinaalieristä kolme parasta etenee viikonlopun finaaliin.

– Notkahdukset pitää saada pois. Yhtään stiplua se ei kärsi. Ei auta jos ajaa kolme erää semifinaalivauhtia, ja sitten ottaa yhdestä nollat, Tahko muistuttaa.

Kilpailu Barcelonan F1-radalle rakennetulle rallicrossareenalla alkaa lauantaina MM-sarjan yhteydessä.

Lue myös Jere Kalliokoski EM-sarjan Supercar-luokkaan

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit