Riku Tahko kohti Norjaa: “Kai sinne on luvattu luntakin”

8.6.2016 / 14:56
Riku Tahko hakee ehjää suoritusta Norjan EM-rallicrossista. (kuva: Johnny Loix)

[ A- ] / [ A+ ]

Riku Tahko on innoissaan menossa kohti Norjaa ja rallicrossin EM-sarjan toista osakilpailua. SuperCar-luokassa Minillä ajava Tahko on laittanut huolellisen testauksen myötä autonsa huippuiskuun.

Avauskilpailussa Belgiassa Tahko törmäsi monenlaisiin teknisiin vastoinkäymisiin. Hän ei selvinnyt finaalivaiheeseen.

– Siitä ollaan opittu paljon. Olemme ajaneet hyvät testit Hyvinkäällä, ja asioita on saatu menemään hienosti eteenpäin. Voi kun kaikki vaan kisassa kestäisi ja toimisi, Tahko sanoo.

– Belgiaan emme saaneet kaikkia uusia osia autoon vielä kiinni. Nyt meillä on kokonaan uusi vaihdelaatikko ja uudet lukot. Lisäksi ohjaustehostimen paikkaa on vähän muutettu. Se kun sai kipeää Belgiassa. Fiilis on ihan mahtava, ja Norja on myös lempiratojani. Vauhdillisesti se oli minulle viime vuonna paras, Tahko lisää.

Viikonlopuksi Hellin radalle on ennustettu koleaa säätä. Lämpötila on hädin tuskin plussan puolella, mikäli ennusteet toteutuvat.

– Viisi astetta lämmintä ja vettä vaakasuoraan. Tai on kai sinne luvattu luntakin. Minä olen sen suhteen ihan sinut. En kavahda tai pelkää tuollaista keliä. Kevään testeissä ei kuivaa päivää ollut. Tiedän miten auto säädetään märälle radalle. Sanoisin, että sateessa kuskin rooli korostuu. Ajon pitää olla kontrolloidumpaa, Tahko korostaa.

EM-osakilpailu ajetaan Hellissä MM-startin kanssa. Tänä vuonna EM- ja MM-sarjan kilpailijat ajavat kuitenkin omissa lähdöissään.

Miiro Koivula, twitter: @MiiroKoivula

Lue myös Joni-Pekka Rajala hakee finaalipaikkaa


Facebook kommentit