Riku Tahko raskaan EM-kauden jälkeen: ”Projekti jatkuu”

2.10.2016 / 19:24
Riku Tahkon auto vietti liikaa aikaa pukeilla ja tiimi auton alla. Vaikeasta kaudesta huolimatta valopilkkujakin oli, ja ensi vuonna on tarkoitus hyökätä uudella innolla EM-sarjaan.

[ A- ] / [ A+ ]

Riku Tahkon kausi rallicrossin EM-sarjassa oli vaikea. Suomalainen Mini-kuski ei selvinnyt semifinaaliin yhdessäkään viidestä osakilpailusta. Silti taskuun jäi myös positiivisia asioita, ja varmuus siitä, että rallicross-projekti jatkuu.

Tahko lähti kauteen suomalaisvoimin. Oman tiimin rakentama Mini ei kuitenkaan teknisesti ollut, etenkään luotettavuuden, osalta EM-sarjan tasolla. Tekniset ongelmat vaivasivat läpi kauden ja suorastaan huipentuivat Latvian finaaliviikonloppuun.

– Ei tässä keksi oikein mitään sanottavaa enää. Tänään ajettiin näytännössä takavetoisena koko päivä. Voimansiirto petti taas. Päätin ajaa silti, koska paikalla oli paljon omia yhteistyökumppaneita ja suomalaiskatsojia, Tahko raportoi.

– Kyllähän koko kausi oli aikamoista taistelua. Se alkoi ja loppui samalla tavalla. Onneksi siinä välillä oli jo välillä tunnelin päässä valoakin. Kesätauolla riivasimme ja rassasimme autoa oikein tosissaan, eikä mikään hajonnut. Sitten kun tulet kisaan, niin aina on jotain. Suurin ongelma on voimansiirto ja sen valmistaja, Tahko sanoo.

Huolimatta raskaasta EM-urakasta Tahko sanoo, että tarkoitus on edelleen kehittää autoa ja olla viivalla myös ensi vuonna.

– Kaikkihan riippuu tietysti budjetista. Mutta tiimissä ollaan ihan hyvällä fiiliksellä. Olemme kuitenkin saaneet kehitettyä autoa pitkin kautta. Kuten sanottu, voimansiirto on ongelma, ja nyt mietimme toista valmistajaa. Tiimi on olemassa ja sen rakennustyö on nyt tehty. Kisan jälkeen juotiin kahvit ja syötiin täytekakut hyvällä fiiliksellä tiimin kanssa, ja juteltiin, että ensi vuonna projekti jatkuu, Tahko kertoo.

EM-sarjan mestaruuden vei Kevin Hansen. Tahko jäi pisteittä. Sarjan toinen suomalainen Joni-Pekka Rajala oli sarjan 10.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Rajalallakin vaikeaa Latviassa 

Eikä hyvin mennyt Grönholmillakaan


Facebook kommentit