Riku Tahko sandwichinä Barcelonassa: ”Ihan ok kyyti”

1.4.2017 / 19:57
Riku Tahkon EM-kausi alkoi ihan mukavasti, koska viime kautta mustaa Miniä riivanneet voimansiirto-ongelmat loistivat poissaolollaan. (kuva: Johnny Loix)

[ A- ] / [ A+ ]

Riku Tahko aloitti lauantaina urakkansa rallicrossin EM-sarjassa. Espanjan Barcelonassa ajettavassa kisassa Minillä kilpaileva Tahko on kahden alkuerän jälkeen supercar-luokan 18.

Tahko oli avauserän 14., ja toisessa 21. Kahden erän jälkeen EM:n kärjessä Robin Larsson. EM-sarjan supercareissa on 30 kilpailijaa.

– Haasteellinen päivä, koska keli oli ihan lottoa. Joka toisessa erässä satoi, joka toisessa oli kuivaa. Meillä oli rata märkä molemmissa. Mutta ihan ok kyyti. Vauhdillisesti tapellaan nyt jo ihan toisessa porukassa kuin viime vuonna. Sanotaanko näin, että ihan lupaava alku. Kyllä olen ihan satavarma, että sinne kympinnurkkaan päästään ajallisesti. Uusi voimansiirtokin toimi ja kaikki muukin rokkaa, Tahko sanoi.

– Toisessa erässä jäin kahden auton väliin sandwichiksi. Siitä tuli sen verran kova osuma etupyörään, että ohjaustehostin hajosi. Piti hauiksella vääntää erä loppuun. Mudassa ei myöskään päässyt oikein ohi, koska oli vain yksi pitävä ajolinja, Tahko raportoi Barcelonasta.

Kilpailu jatkuu kahdella alkuerällä sunnuntaina. 12 nopeinta selvittää tiensä semifinaalin. Peugeotilla ajava Jere Kalliokoski ajoi sijat 15 ja 14, ja kahden erän jälkeen 13.

Lue myös Heikkinen kiinni MM:n paalupaikassa

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit