Rinne-Laturilla ja Niemellä riitti Alastaron radalla haasteita – “Keula ja jäähdytin rikki”

30.8.2017 / 15:40
Raimo Niemellä oli kaksijakoiset tunnelmat kilpailun jälkeen (Kuva: AKK / Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Rata-autoilun Porsche GT3 Cup Challenge -sarja jatkui viime lauantaina Alastaron moottoriradalla. Kauden neljäs osakilpailu oli samalla osa suurta Porsche Club Festival -tapahtumaa. Kauhajokelaisen Relaa Racingin Roope Rinne-Laturilla ja Raimo Niemellä riitti viikonloppuna haasteita.

Roope Rinne-Laturi toivoi viileää keliä ja jopa sadetta Alastarolle ja toiveet siinä mielessä toteutuivat. 18 vuotta heinäkuussa täyttäneen nuorukaisen hankaluudet alkoivat jo kuitenkin harjoituksissa, sillä Porsche puski jatkuvasti, eikä vikaa meinattu saada korjattua. Aika-ajoista Rinne-Laturi nappasi kuudennen lähtöruudun, mutta ensimmäinen kisalähtö koitui lopulta kohtaloksi.

– Heti ensimmäisessä mutkassa Jussi Kuusiniemi ohitti Jim Rautiaisen ja minä päätin sitten mennä samaan rakoon. Rautiainen laittoikin ovet kiinni, ajauduin nurmikolle ja osuin vielä hänen takakulmaan siinä rytäkässä. Samalla Oliver Tiirmaa pyörähti samoissa karkeloissa eteeni ja törmäsin hänen kylkeensä. Keula ja jäähdytin menivät siinä rikki. Yritimme toki korjata auton, mutta valitettavasti meillä ei ollut jäähdyttäjän kannaketta varaosana. Harmittaa tietysti tosi paljon, eikä tämä tee pisteille hyvää, mutta koitetaan vielä kuukauden päästä kauden viimeisessä kisassa saada hyvä tulos aikaiseksi, Rinne-Laturi kommentoi kisatapahtumia.

Raimo Niemellä tunnelmat olivat jokseenkin kaksijakoiset kilpailun päätyttyä.

– Ensimmäisessä lähdössä missasin kolmannen sijan, kun yritin tavoitella nopeampaa kierrosta ja sitä myöten parempaa lähtöruutua toiseen kisaan. Palmasissa ajoin mutkan pitkäksi, kun auto lähti vesiliirtoon. Sain sen verran autoa käännettyä, että menin perä edellä hiekalle. Onneksi pääsin sieltä vielä pois. Pohjois-Euroopan mestaruussarjan (NEZ) pronssi siinä meni sivu suun, mikä söi vähän “fiilareita” toisesta lähdöstä. Toisaalta niinhän se menee, että ei kädettömille mitaleja jaeta, Niemi kuitenkin naurahti hyväntuulisesti kilpailun jälkeen.

Osana Porsche Club Festivalin järjestelyorganisaatiota Niemi totesi suurtapahtuman onnistuneen suunnitellusti.

– Yleisöä ja Porscheja näytti olevan oikein runsaasti paikalla ja kaikki parkkipaikat aivan täynnä. Meillä oli siviili-Porscheja myös Virosta ja Ruotsista ja näyttäisi, että tulevaisuudessa tämä festivaali kansainvälistyy entistä enemmän. Siinä mielessä tämä oli oikein onnistunut viikonloppu, Niemi iloitsi.

Relaa Racing kilpailee seuraavan kerran FTCC-sarjan kauden 2017 viimeisessä osakilpailussa 23.-24. syyskuuta Alastaron moottoriradalla.

Lue myös! Haru ja Kuusiniemi voittoihin Alastaron Porsche-festivaaleilla – “Välillä tuntui, että olen tulppana” (30.8.2017)

Teksti: Relaa Racingin tiedote


Facebook kommentit