MOTORSPORT

Rory Penttinen juhli voittoa Dubaissa – “Ei mitään ongelmia auton kanssa”

Suomalaiskuljettaja Rory Penttinen pääsi juhlimaan lauantaina Dubaissa ajetussa 24 tunnin endurance-kestävyyskilpailussa SPX-luokan voittoa. Penttinen osallistui kilpailuun italialaisen GDL Racing Middle East -tiimin Lamborghini Huracanilla yhdessä kolmen muun kuljettajan kanssa.

Vuorokauden mittainen endurance-kestävyyskilpailu käynnistyi perjantaina puolenpäivän aikaan paikallista aikaa ja päättyi lauantaina kello 12. Rory Penttisen lisäksi GDL Middle East -tiimin 620-hevosvoimaista Lamborghini Huracania ajoivat ranskalainen, saksalainen, sekä yhdysvaltalainen kuljettaja. Penttinen urakoi vuorokauden aikana ratin takana peräti kahdeksan tuntia.

– Kaikki meni tosi hyvin, eikä ollut mitään ongelmia auton kanssa. Lamborghini on tosi hieno auto! Vedin yhden toisen kaverin kanssa tuplastinttejä, joten kyllä siinä sai ajaa, Penttinen kommentoi kilpailun jälkeen.

Penttisen edustama GDL Racing Middle East -tiimi johti kilpailua ylivoimaisesti aina puoliväliin asti. Penttisen saapuessa tankkauspisteelle tuli kuitenkin ongelmia.

– Siellä oli tosi pitkä jono tankkaukseen ja menetimme johtoaseman siinä. Kun pääsin takaisin radalle, tiimi huusi mulle koko ajan, että “push, push, you can’t relax, you need to push”, Penttinen naurahti.

Viime vuonna Dubain ja Mugellon kisoissa Penttinen oli kärsinyt teknisistä ongelmista, mutta pääsi nyt ajamaan Lamborghinin luokkavoittajana ruutulipulle.

– Nyt se voitto vihdoin tuli ja on tosi hyvä fiilis. Vaikka olen tosi väsynyt, kun en ole nukkunut yhtään viimeiseen vuorokauteen, niin olen tosi iloinen ja onnellinen.

Dubai 24h ja SPX-luokan lopputulokset

1. GDL Racing Middle East (547 kierrosta)
2. Leipert Motorsport (547 kierrosta)
3. Fach Auto Tech (542 kierrosta)
4. GDL Racing Team Asia (535 kierrosta)
5. Schubert Motorsport (532 kierrosta)
6. Vortex V8 (313 kierrosta)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Lähde: Moottoriurheilu.tv tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com