MOTORSPORT

Rovaniemen kakkossija talvikauden kohokohta Lindholmille – “Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin”

GRX-tiimin Skodaa ajava Emil Lindholm ja kartanlukija Mikael Korhonen sijoittuivat rallin SM-sarjan talvikauden viimeisessä SM-osakilpailussa Joensuussa kuudenneksi. SM1-luokan yhteispisteissä kaksikko suuntaa kohti kesäkilpailuja neljänneltä sijalta.

Joensuun SM Itärallissa Emil Lindholm oli kilpailun kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella hyvässä vauhdissa, mutta tauon jälkeiset kaksi erikoiskoetta eivät kulkeneet odotetulla tavalla.

– Ralli lähti ihan hyvin käyntiin vaikka heti pari kilometriä ensimmäisen ek:n lähdöstä hypättiin todella rajusti. Nämä autot sietää hypätä hyvin ja ne myös hyppäävät pitkälle. En tiedä tarkalleen, että miten pitkälle lennettiin, mutta varovaisestikin ajateltuna sellaiset 50 metriä ainakin, Lindholm aloittaa.

– Rallin neljäs ja viides ek ei meiltä jostain syystä sujunut lainkaan. Jäätiin lähes 40 sekuntia. En tiedä. Jokin vain ei natsannut. Sitä tässä on ihmetelty, että mitä niillä pätkillä meni noinkin pieleen. Esimerkiksi se nelospätkä tuli omasta mielestäni ihan hyvin, mutta aika kertoi ihan jotain muuta, Lindholm ihmettelee.

Lindholmin ajajauran kolme ensimmäistä nelivetoautolla ajettua rallia ovat kuitenkin sujuneet kokonaisuutena hyvin.

– Rovaniemen toinen sija oli huippujuttu ja talvikauden kohokohta, vaikka ajamiseni ei ollut mitenkään parhaasta päästä. Mikkelissä ajoni kulki paremmin. Se ulosajo ja siitä seurannut keskeytys oli todella lähellä jäädä myös toteutumatta. Pienestä nämä asiat ovat kiinni. Se ralli oli kuitenkin vauhdillisesti ihan ok.

– Joensuussa päätimme ajaa maaliin ja se ehkä teki ajamisestani jossain kohtaa tasaista puurtamista. Välillä tuli hyvin, välillä ei. Vauhdillisesti jäimme enemmän kuin olimme etukäteen ajatelleet. Nyt odotetaan kesäkelejä ja uusia kisoja. Tästä on kuitenkin ihan hyvä jatkaa kautta eteenpäin, Lindholm muistuttaa.

Rallin SM-sarja jatkuu Kouvolassa toukokuussa.

Teksti: Marko Mäkinen, Emil Lindholmin tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com