Rovaniemen MM-rallissa mukana 13 WRC-autoa – “Olemme melkeinpä hämillämme”

12.2.2021 / 11:23
Pistejohtajina Rovaniemellä saapuvat Toyota ja Sebastien Ogier (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Helmikuun viimeisenä viikonloppuna ajettavassa Rovaniemen MM-rallissa mukana nähdään 56 kilpailijaparia. WRC-autoja mukana on 13 kappaletta.

Rallin MM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan Rovaniemen ja Kemijärven seudulla 26.-28. helmikuuta. Odotettu lähtölista julkistettiin perjantaina, tasan kaksi viikkoa ennen kilpailun starttia ja mukana on yhteensä 13 WRC-autoa. 56 kilpailijaparia edustavat 24 eri kansallisuutta ja taso kilpailussa tulee olemaan äärimmäisen kova. Arctic Rally Finlandin järjestelyistä vastaavan AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Riku Bitter on yllättänyt kilpailun keräämästä suosiosta.

– Olemme melkeinpä hämillämme siitä, miten innostuneen vastaanoton tapahtumamme on saanut kuljettajien ja tiimien keskuudessa varsinkin, kun ottaa huomioon kaikki koronaviruspandemian aiheuttamat rajoitukset, sekä sen miten tiukka aikataulu tapahtuman julkistamisen ja ilmoittautumisajan umpeutumisen välillä oli, Bitter sanoo kilpailun tiedotteessa.

Kauden avausta Monte Carlossa dominoinut Toyota-talli on liikkeellä tutulla nelikolla: Sebastien Ogier, Elfyn Evans, Kalle Rovanperä, sekä Takamoto Katsuta. Hyundai tuo Lappiin peräti viisi WRC-autoa. Hallitsevan autonvalmistajien maailmanmestarin ykköstykit ovat ilman muuta Ott Tänak ja Thierry Neuville. Lisäksi Hyundain WRC-autoa käskyttävät oman kautensa kilpailujen osalta avaava Craig Breen, WRC-debyyttinsä tekevä Oliver Solberg, sekä Pierre-Louis Loubet.

M-Sport Ford -tallissa suurimmat odotukset kohdistuvat ilman muuta Teemu Suniseen, jonka kauden avaus Monte Carlossa päättyi ulosajoon jo ensimmäisellä erikoiskokeella. Sunisen jälkeen Fordilla onkin sitten iso kuilu muihin kuljettajiin, Gus Greensmith ja Lorenzo Bertelli kun eivät kärkisijoista taistele. Oman tiiminsä Fordin WRC-autolla kilpailevalla Janne Tuohinolla on hyvät mahdollisuudet olla Rovaniemen MM-rallissa se toiseksi nopein Fordin WRC-kuljettaja.

WRC2- ja WRC3-luokissa mukana on yhteensä 32 kilpailijaparia ja heistä WRC2-luokassa voitosta taistelee kymmenen ja WRC3-luokassa 22 kilpailijaparia. WRC2:ssa suurimmat voittajasuosikit ovat luokkaa Monte Carlossa dominoinut Andreas Mikkelsen, Hyundain tehdaskalustolla kautensa avaava Jari Huttunen, ensimmäisen kerran sitten marraskuun ja vuoden 2016 R5-autolla kilpaileva Esapekka Lappi, sekä Lapin tiimikaveri Nikolay Gryazin.

WRC3-luokassa nähtäneen Tunturirallin SM1-luokan kärkitaistelun toinen näytös, tosin sillä erotuksella, että Juha Salo ei ole mukana. Luokan kärkisijoista lähtevät taistelemaan Tunturirallissa SM1-luokan voittanut Teemu Asunmaa, Emil Lindholm, Mikko Heikkilä, sekä Eerik Pietarinen. Rallicrossin maailmanmestarit Johan Kristoffersson, sekä Mattias Ekström tuovat luokkaan lisäväriä ja tästä kaksikosta Kristoffersson paremman rallituntumansa puolesta voi olla lopputuloksissa yllättävänkin korkealla.

Kaksivetoisissa SM-sarjasta ja junioreiden MM-sarjasta tuttu kaksikko, Lauri Joona ja Sami Pajari, ovat pikkuluokan ainoat voittajasuosikit. Mielenkiintoinen MM-debytantti on SM4-luokan viime vuoden hopeamitalisti Toni Herranen, 17-vuotias jääliläinen, joka tänä vuonna kilpailee SM-sarjassa SM3-luokassa. Herranen on Marcus Grönholmin suojatti, edustaen Grönholmin tälle vuodelle lanseeraamaa GRX Hautomo -tiimiä.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

 

Tässä Rovaniemen MM-rallin lähtölista kokonaisuudessaan ja luokittain


Facebook kommentit