MOTORSPORT

Rovanperä ajaa kuin kokenut karpaasi, johto jo lähes puoli minuuttia – “Vielä on varaa parantaa”

Kalle Rovanperän uran ensimmäinen Suomen MM-ralli on lähtenyt käyntiin suvereenin ylivoimaiseen tyyliin. Puuppolalaisen 17-vuotiaan rallin huippulupauksen otteet ovat kuin kokeneella karpaasilla, joka olisi ollut näissä kuvioissa mukana jo pitkään.

Torstaina ajetulla Harjun avauserikoiskokeella sadekuuron hidastamaksi joutunut Kalle Rovanperä näytti heti perjantain ensimmäisellä erikoiskokeella Moksissa, että puuppolalainen taistelee tänä viikonloppuna WRC2-luokan voitosta, vaikka kyseessä on Rovanperälle uran ensimmäinen Suomen MM-ralli ja vasta toinen sorakilpailu Suomen teillä. Tallikaveri Ole Christian Veiby hävisi Rovanperälle 8,1 sekuntia ja hurjan pohja-ajan myötä nuori suomalainen siirtyi luokkajohtoon.

– Ihan ok. Auton peräpää luistelee. Kun se saadaan kuntoon, niin aloitamme hyökkäyksen, Rovanperä kommentoi erikoiskokeen maalissa.

Seuraavalla erikoiskokeella Urriassa Rovanperä oli jälleen nopein.

– Hieman oli liukkaampaa, kun osasin odottaa. Seuraavalla ajokerralla tiedän nyt miten tämä ajetaan puhtaammin. En nauttinut tästä, mutta seuraavalla kerralla menee varmasti paremmin, Rovanperä sanaili.

Rovanperä nakutti lopulta aamupäivän erikoiskokeille pohja-aikojen hattutempun, kun myös kilpailun neljännelle erikoiskokeelle syntyi nopein aika. Viides ja samalla viimeinen erikoiskoe ennen huoltotaukoa toi Rovanperälle toiseksi nopeimman ajan ja johtomarginaali tässä kohtaa toiseksi nousseeseen Eerik Pietariseen nähden oli 14,3 sekuntia.

– Hyvin on mennyt tähän mennessä, mutta vielä paremminkin olisi voinut mennä. Vielä on varaa parantaa, Rovanperä totesi huoltotauolla.

Kuudennella erikoiskokeella pohja-ajan ajoi Emil Lindholm ja Rovanperä oli toiseksi nopein.

– En nähnyt mitään. Meidän olisi pitänyt saada kaksi minuuttia lähtöväliä edellisen jälkeen, mutta saimme vain minuutin. Saimme edellä ajaneen lähes kiinni ja ajoimme heidän pölyssä, mikä oli vaarallista. Siitä haluaisin kyllä antaa palautetta, Rovanperä kritisoi.

Seitsemännellä erikoiskokeella Rovanperä palasi jälleen pohja-aikojen makuun ja millä tavalla: Pietarinen hävisi 8,7 sekuntia! Veibyllä oli kuudennella ja seitsemännellä erikoiskokeella ongelmia ja norjalainen putosi jo 44 sekunnin päähän Rovanperästä. Viiden parhaan joukossa ajaa tällä hetkellä neljä suomalaista, kun Jari Huttunen on neljäntenä ja Teemu Asunmaa viidentenä.

WRC2-luokan tilanne 7/23 ek:n jälkeen

1) Kalle Rovanperä (Skoda) 49.28,4
2) Eerik Pietarinen (Skoda) + 28,5
3) Ole Christian Veiby (Skoda) + 44,0
4) Jari Huttunen (Hyundai) + 45,2
5) Teemu Asunmaa (Skoda) + 50,0
6) Takamoto Katsuta (Ford) + 1.02,0
7) Marko Mänty (Skoda) + 1.26,5
8) Gus Greensmith (Ford) + 1.42,1
9) Lukasz Pieniazek (Skoda) + 1.42,5
10) Pierre-Louis Loubet (Citroen) + 1.44,6

———-

14) Emil Lindholm (Skoda) + 3.25,1
15) Kristian Kiviniemi (Skoda) + 3.25,3

Rovanperän keskinopeus: 114,1 km/h
Erikoiskokeiden pohja-ajat: Rovanperä 4, Andolfi 1, Lindholm 1, Pietarinen 1

Teksti: Jari Hotti, Jyväskylä – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com