MOTORSPORT

Rovanperä Italian mestaruussarjaan – Sanremossa vastassa Hayden Paddon

Kalle Rovanperä vahvisti keskiviikkona Facebook-sivullaan, että osallistuminen tänä vuonna Italian rallimestaruussarjaan on nyt varmaa ja ensimmäinen kilpailu on edessä jo reilun viikon päästä Castelnuovo Garfagnanassa, Toscanassa.

Italian rallimestaruussarja käynnistyy perjantaina 17. maaliskuuta ja Kalle Rovanperä yhdessä kartanlukijansa Risto Pietiläisen kanssa osallistuu sarjaan tänä vuonna legendaarisella ranskalaismerkillä.

– Alkaa kilpailukalenteri pikku hiljaa täyttymään. Ensi viikolla suunnataankin jo kohti Italiaa ja kauden ensimmäistä Italian osakilpailua Peugeot Sportin 208 T16 R5 -autolla, Rovanperä hehkuttaa Facebook-sivullaan.

Vielä helmikuussa Mikkelin SM-rallin yhteydessä Kallen isä Harri Rovanperä puntaroi UrheiluUutiset.comin haastattelussa poikansa ajomahdollisuuksia ulkomaiden suhteen näin:

– Katsotaan nyt ja vähän selvitetään missä voidaan ajaa. Unkarista on tullut jo lupa. Italiassa miettivät vielä, Harri Rovanperä taustoitti tilannetta.

Italian mestaruussarja pitää sisällään yhteensä kahdeksan osakilpailua ja Rovanperä nähtäneen mukana näistä seitsemässä. Osakilpailuista viisi ajetaan asfaltilla ja kaksi soralla, joten 16-vuotias rallin huippulupaus saakin Italiasta tänä vuonna juuri haluamaansa asfalttikokemusta, onhan Rovaperä kilpaillut tähän asti lähinnä ainoastaan soralla ja lumella.

Maalis-huhtikuun vaihteessa ohjelmassa on legendaarinen Sanremo-ralli ja tuolloin vastaan asettuu myös Hyundai Motorsport tehdaskuljettaja, rallin MM-sarjasta tuttu uusiseelantilainen Hayden Paddon, joka kilpailee Sanremossa Hyundain i20 R5:llä yhdessä tallikaverinsa Chewon Limin kanssa. Korealainen Lim on Hyundain oman kuljettajien kehitysohjelman valmennettava.

Urallaan 62 MM-rallia ajanut ja yhden voiton lisäksi yhteensä neljä palkintosijoitusta saavuttanut Paddon hakee tottakai Sanremo-rallista Hyundai Motorsportin R5-autolle menestystä ja sitä myöden näkyvyyttä, mutta samalla myös asfalttituntumaa, ajetaanhan Korsikan MM-ralli heti seuraavalla viikolla.

Rovanperän alustava ohjelma Italian mestaruussarjassa 2017

17.-19.3. Rally Il Ciocco e Valle del Serchio (asfaltti)
31.3.-1.4. Rally Sanremo (asfaltti)
13.-14.5. Rally Adriatico (sora)
2.-4.6. Rally del Salento (asfaltti)
15.-16.7. Rally San Marino (sora)
16.-17.9. Rally di Roma Capitale (asfaltti)
13.-15.10. Rally Due Valli (asfaltti)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com