Rovanperä vastannut tallin huutoon 100-prosenttisesti – “Loistavaa työtä”

24.1.2020 / 22:47
Kalle Rovanperällä ja Tommi Mäkiselle oli aihetta hymyyn (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Ne kysymysmerkit mitkä asetettiin Tommi Mäkisen johtaman Toyota-tallin ylle ennen rallin MM-sarjan kauden 2020 alkua, voidaan nyt pyyhkiä pois. Siitäkin huolimatta, että Monte Carlon avausosakilpailusta on ajettu vasta puolet.

Vuonna 2018 autonvalmistajien maailmanmestaruuden ja viime vuonna kuljettajien maailmanmestaruuden voittanut Toyota-talli pisti koko kuljettajakokoonpanonsa uusiksi kaudelle 2020. Sebastien Ogierin kärkipaikka Monte Carlon MM-rallissa perjantain jälkeen ei yllätä ketään, mutta Elfyn Evansin huikeat suoritukset ja nousu taistelemaan kilpailun voitosta jo nyt, britin uran ensimmäisessä kilpailussa Toyotalla, on saanut rallimaailman haukkomaan henkeään.

– Oli uskomatonta tänään nähdä kuinka nopeasti kuljettajamme löysivät huippuvauhdin. Elfynin suoritus tänä aamuna oli erityisen vaikuttava ja yllätti varmasti kaikki, näin luulen. Sebastien haluaa autoa vieläkin sopivammaksi itselleen, hän on edennyt askel askeleelta, ja nyt hän näyttää sellaista suorituskykyä jota osasimme häneltä täällä odottaakin, Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen hehkuttaa.

Kilpailu toki on vielä kesken, mutta Ogierin ja Evansin suorituksissa hienoa on ollut myös se, että vaikka vauhti onkin kilpailun kuumimman kärjen tasoa, ei kumpikaan ole sortunut vaikeissa olosuhteissa ajovirheisiin.

– Molemmat ovat olleet loistavia ja he eivät ole sortuneet virheisiin. Luulen, että he tulevat tuosta vielä parantamaan, kunhan tottuvat autoon paremmin, Mäkinen vakuuttaa.

Siinä missä Ogier ja Evans taistelevat kilpailun voitosta ja pyrkivät tottakai tuomaan Toyotalle mahdollisimman suuren pistepotin autonvalmistajien mestaruustaisteluun, on tallin kolmas kuljettaja, Kalle Rovanperä, vastannut tallinsa huutoon 100-prosenttisesti. Rovanperä on uransa ensimmäisessä kilpailussa WRC-auton ratissa tehnyt virheetöntä työtä ja osoittanut ajoittain, että vähäisestä kokemuksesta huolimatta myös vauhtia löytyy.

Se tallin huuto, tuoda auto ehjänä maaliin ja kerätä kokemusta täydet kilometrit, ei ole saanut Rovanperää ottamaan riskejä ja hakemaan riskillä kovia pätkäaikoja, vaikka siihen varmasti jo nyt olisi eväitä olemassa.

– Kalle on tehnyt loistavaa työtä! Hän on täällä oppimassa ja silloin kuin olosuhteet ovat olleet vakaammat, on hän yltänyt myös todella hyvään vauhtiin, Mäkinen kehuu nuorta suojattiaan.

Rovanperä yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa ovat perjantain erikoiskokeiden jälkeen kokonaistilanteessa sijalla kuusi. Toisen ajopäivän kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle Rovanperä ajoi neljänneksi ja viidenneksi nopeimmat ajat ja kun huomioidaan vain perjantain erikoiskokeiden ajat, löi nuori puuppolalainen Teemu Sunisen kuuden erikoiskokeen yhteisajoissa 15,4 sekunnilla.

– Olen iloinen siitä merkittävästä kehityksestä, mitä vaikean aamupäivän jälkeen saimme aikaan. Aamupäivällä sliksirenkailla ajaminen jäisillä osuuksilla oli minulle uutta, joten piti ottaa varovasti. Pätkä pätkältä asiat kuitenkin menivät parempaan suuntaan. Minulla on vielä paljon opittavaa, mutta myös auto tulee koko ajan tutummaksi. Huomenna on taas edessä uusi haaste, kun ajetaan erityylisiä erikoiskokeita kuin mitä aiemmin, Rovanperä ennakoi.

Lue lisää! Toyotat kaksoisjohdossa, Ogier näytti suuruutensa – “Itseluottamukseni nousi” (24.1.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit