Rovanperälle jälleen uusi ennätys – Nyt legendaarisesta Monte Carlosta

27.1.2020 / 15:41
Onnistuneen WRC-debyytin jälkeen kelpaa hymyillä (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperästä tuli legendaarisen Monte Carlon MM-rallin historian ensimmäinen kuljettaja, joka alle 20-vuotiaana on ajanut yleiskilpailussa viiden parhaan joukkoon.

Kalle Rovanperä, 19, teki vakuuttavaa työtä uransa ensimmäisessä MM-rallissa WRC-auton ratissa. Puuppolalainen rallin todellinen huippulupaus selvitti vaativan reitin läpi virheittä ja ajoi maaliin yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa yleiskilpailun sijalla viisi. Taakse jäi muun muassa rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari ja Monte Carlon MM-rallin seitsenkertainen voittaja Sebastien Loeb.

– Tämä on ollut mukava viikonloppu. Oli todella vaikeaa oppia uutta autoa näissä olosuhteissa, ja luulen, että olosuhtet tänä vuonna olivat erittäin vaikeat, koska ne vaihtelivat niin paljon. Asiat menivät parempaan suuntaan koko ajan ja kun olosuhteet olivat minulle suotuisammat, niin pystyin hieman parempaan suoritukseen. Oppia tuli tänä viikonloppuna todella paljon. Se auttaa, kun saa heti kauden alkuun ehjän kilpailun ja myös MM-pisteitä, Rovanperä kommentoi.

Toyota-talli oli tänä vuonna Monte Carlon MM-rallissa mukana neljän autokunnan voimin ja saavutti kaksi palkintosijoitusta, kun ennen tämänvuotista kilpailua kuusi kertaa peräkkäin Monte Carlossa voittoa juhlinut Sebastien Ogier oli nyt toinen ja Elfyn Evans kilpailun suurimpana yllättäjänä kolmas. Rovanperän sijoitus oli siis viides ja Takamoto Katsuta ajoi seitsemänneksi.

Rovanperän kohdalla on jo totuttu siihen, että lähes aina missä tämä “ihmelapsi” kilpailee, niin uusia ennätyksiä syntyy ja historiaa pistetään uusiksi. Näin tapahtui myös Monte Carlon legendaarisessa MM-rallissa, kun Rovanperästä tuli 19-vuotiaana kautta aikojen ensimmäinen alle 20-vuotias kuljettaja, joka on tässä kilpailussa ajanut yleiskilpailussa viiden parhaan joukkoon.

Aiemmin ennätystä piti hallussaan venäläinen Evgeny Novikov, joka vuonna 2012 ajoi Monte Carlon MM-rallissa 21-vuotiaana viidenneksi. Nuorin palkintosijoituksen saavuttanut kuljettaja Monte Carlossa on puolestaan italialainen Alessandro Fiorio, joka sijoittuessaan vuoden 1988 kilpailussa toiseksi, oli 22-vuotias.

Markku Alen oli iältään 23 vuotias, kun hän vuonna 1975 nappasi Monte Carlon MM-rallista kolmannen sijan. Myös Francois Duval (2004 kolmas) ja Dani Sordo (2007 toinen) ovat yltäneet Monte Carlossa palkinnoille 23-vuoden iässä. Toni Gardemeister ajoi vuoden 2000 kilpailussa neljänneksi oltuaan 24-vuotias.

Rallin MM-sarja jatkuu Ruotsin osakilpailulla 13.-16. helmikuuta.

Lue myös! Kalle Rovanperälle taas uusi ennätys – Esapekka Lappi sai väistyä kärkipaikalta (22.1.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit