Rovanperältä vakuuttava esitys Bolognassa – Yhdeksän lähtöä, kahdeksan voittoa

9.12.2017 / 18:49
Kalle Rovanperä Australian MM-rallissa marraskuussa (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Attilio Bettegan muistokilpailun avauspäivä Bolognassa, Italiassa kulki Kalle Rovanperän komennossa.

Lauantaina ajettu Attilio Bettegan muistokilpailun avauspäivä kantoi nimeä Trofeo Pucci Grossi ja sen voittajaksi kruunattiin Kalle Rovanperä. Toista kertaa urallaan tässä kilpailussa mukana oleva Rovanperä oli koko päivän täysin omaa luokkaansa viemällä alkuerä- ja semifinaalilähdöt nimiinsä puhtaasti lukemin 5-0.

Finaalissa Rovanperä sai vastaansa Oliver Solbergin, rallin vuoden 2003 maailmanmestarin Petter Solbergin pojan, joka nyt kilpaili ensimmäistä kertaa WRC-autolla. Ja jos ansaitsee Rovanperän lauantain esitys hatunnoston, niin samaa voidaan sanoa myös syyskuussa 16 vuotta täyttäneen norjalaisnuorukaisen otteista.

Semifinaaleissa ajettiin paras kolmesta järjestelmällä, kun taas finaalissa mestaruuteen vaadittiin kolme voittoa. Ensimmäisen finaalilähdön Rovanperä vei nimiinsä reilun sekunnin erolla ja toisessa finaalissa eroa oli Rovanperän hyväksi 1,7 sekuntia. Kolmannessa finaalilähdössä Rovanperä kärsi rengasrikon ja Solberg nousi mukaan taisteluun erävoiton myötä. Rovanperä ei kuitenkaan enää neljännessä lähdössä norjalaiselle voittomahdollisuutta suonut, vaan ajoi vakuuttavasti voittajana ruutulipulle reilun sekunnin erolla ennen Solbergia varmistaen samalla Trofeo Pucci Grossi -kilpailun ykkössijan voitoin 3-1.

Rovanperän saldo lauantaina oli vakuuttava: yhdeksän lähtöä ja niistä kahdeksan voittoa. Rovanperälle semifinaaleissa hävinnyt Teemu Suninen sijoittui kolmanneksi. Sunnuntaina vuorossa on varsinainen Memorial Bettega -kilpailu samalla kilpailujärjestelmällä, kuin ajettiin lauantaina.

 

Vaunula

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit