Rovanperän ensi kauden kuviot vielä auki – “Muitakin tahoja kuin M-Sport joiden kanssa on keskusteltu”

21.8.2017 / 08:09
Kalle Rovanperän katseet on suunnattu kohti WRC:tä (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperän osalta ensi kauden kuviot ovat vielä auki. Sen sijaan lokakuussa ajettavaan Walesin MM-ralliin Rovanperä tulee näillä näkymin osallistumaan lähes varmuudella ja alla on silloin M-Sportin Ford Fiesta R5.

Kalle Rovanperä, 16-vuotias rallin todellinen huippulupaus, on nimi, jonka tulevaisuuden kuviot ovat tällä hetkellä otsikoissa ympäri maailmaa lähes viikottain. Jo pelkästään kuluvan vuoden aikana on Rovanperän uralla ehtinyt tapahtua paljon erilaisia käänteitä ja kuin kirsikaksi kakun päälle on tulossa vielä debyytti MM-tasolla, kun Rovanperä ajaa lokakuun lopussa Walesin MM-rallissa.

– On se nyt sinettiä vaille valmis, eli 99-prosentin varmuudella Kalle ajaa M-Sportin Fordilla Walesissa, Rovanperän manageri Timo Jouhki vahvistaa UrheiluUutiset.comille.

M-Sportia on pidetty viime aikoina myös vahvimpana vaihtoehtona Rovanperän talliksi kaudelle 2018, mutta ensi vuoden kuviot ovat vielä keskeneräiset ja mitään ei ole sovittu vielä mihinkään suuntaan.

– Juuri näin. Ensi vuoden suhteen on vielä liian aikaista sanoa mitään varmaa. Toki on neuvoteltu ja käyty läpi, että mitä voitaisiin tehdä. On lisäksi muitakin tahoja kuin M-Sport joiden kanssa on keskusteltu. On 3-4 vaihtoehtoa mitä voidaan ensi vuonna tehdä. Siinä mielessä on vielä aikaista sanoa millä ajetaan, mutta vahva ehdokas M-Sport on. Heidän kanssa ollaan hyvin pitkälle neuvoteltu, tiedetään jo missä siinä asiassa seistään. Täytyy vaan saada selville nämä muut (vaihtoehdot), että mikä on heidän tilanne, Jouhki taustoittaa.

Jouhki muistuttaa, että ensi kauden osalta päätösten tekemisellä ei ole vielä kiire.

– Ei ole kiire. Ensisijaisesti ollaan ratkottu GB:n (Walesin MM-ralli) kuviot, siitä puhuttiin ensimmäisen kerran jo kuukausia sitten ja nyt se on saatu loppusuoralle.

UrheiluUutiset.com uutisoi ensimmäisenä mediana Suomessa puolitoista viikkoa sitten, että Rovanperä on yksi niistä kuljettajista, joka on valittu Hyundai Motorsportin uuteen kuljettajien kehitysohjelmaan. Suomen MM-rallin jälkeen Hyundai kutsui 17 kuljettajaa ympäri Eurooppaa valintatilaisuuteen, josta valitaan kahdeksan kuljettajaa syyskuussa järjestettäviin ajotesteihin. Kahdeksasta “finalistista” Hyundai sitten valitsee mielestään parhaan kuljettajan, jolle se tarjoaa kattavaa WRC2-ohjelmaa kaudelle 2018.

– Kalle on mukana siinä valintaprosessissa. Siitä ei tiedä yhtään miten siinä käy ja mitä siinä tapahtuu. Se on hyvinkin auki koko juttu, siitä en osaa sanoa yhtään enempää, Jouhki toteaa.

Tilanne on niin auki vielä tässä vaiheessa, että edes Rovanperän mahdollisella valinnalla ja mitä sen jälkeen tapahtuisi, Jouhki ei halua lähteä spekuloimaan.

– Sitähän ei yhtään tiedä mitä Hyundai sanoo, kuka heille on sopivin ja mitä ne vaatii siltä kuljettajalta profiililtaan. Kalle kun on vielä niin nuori ja hänellä on aika rajoitetut ne kisat mitä voi ajaa, kun saa ajaa vain niissä maissa missä 17-vuotiaana ajokortilla voi ajaa. Se varmasti rajoittaa sitä. Onko se sitten mahdollisesti negatiivinen asia valintaprosessissa, sitä on vaikeaa sanoa. Mielenkiintoinen vaihtoehto tietenkin, Jouhki kuvailee Hyundai-kuviota.

Rovanperän suunnitelmissa on ajaa ensi kaudella rallin MM-sarjan lisäksi Brittien rallisarjaa. Tosin Jouhkin mukaan kalenteripäällekkäisyydet kahden sarjan kesken luovat tässä kohtaa omat haasteensa.

– Brittisarjassa menee ainakin kaksi kisaa päällekkäin Kallen mahdollisten rallin MM-sarjan kisojen kanssa. Siltä osin jouduttiin vähän “tenkkapoon” eteen ja joudutaan nyt miettimään vähän uudestaan, Jouhki harmittelee.

Viime viikolla julkaistun Brittien rallisarjan ensi vuoden kilpailuohjelman mukaan Brittien kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua menevät päällekkäin Argentiinan ja Meksikon MM-rallien kanssa. Jouhkin mukaan päällekkäisyyksien osuessa kohdalle etusijalle menee aina rallin MM-sarja.

– Kyllä, ilman muuta. Jos jotain harjoitellaan, niin se on ilman muuta tärkeämpää harjoitella niitä. Siinä mielessä Brittisarjan ajaminen kokonaisuudessaan ei ole meille niin tärkeää, Jouhki korostaa.

Rovanperä kilpailee seuraavan kerran tulevana viikonloppuna, kun Latvian mestaruussarjan kaksipäiväinen osakilpailu Virossa käynnistyy perjantaina. Walesin MM-ralli ajetaan 26.-29. lokakuuta.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit