Rovanperän kausi käynnistyy Monte Carlosta – Gardemeisterin tallin kalustolla!

12.12.2017 / 17:41
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen avaavat kauden 2018 Monte Carlossa (Kuva: Skoda Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Skoda Motorsport julkisti tiistaina, että rallin huippulupaus Kalle Rovanperä kilpailee tshekkitallin väreissä kaudella 2018. Rovanperän manageri Timo Jouhki avasi sopimuksen taustoja UrheiluUutiset.comin haastattelussa.

Vielä syksyllä Kalle Rovanperän, 17, sopimusta M-Sport-tallin kanssa kauden 2018 osalta pidettiin lähes varmana asiana, eikä vähiten siksi, että Rovanperä ajoi lokakuussa niin MM-, kuin EM-debyyttinsäkin brittitallissa. Kaksi Latvian rallimestaruutta vuosina 2016-2017 Skoda Fabia R5 -auton ratissa voittanut Rovanperä päätyi kuitenkin lopulta Skodan tehdastallin vahvuuteen ja edessä on kaikin puolin monipuolinen kausi.

– Kuusi, seitsemän MM-rallia näillä näkymin. Meksiko ja Argentiina ovat suhteellisen varmoja. Suomi, Wales, Espanja ja mahdollisesti Ranska (Korsika), Rovanperän manageri Timo Jouhki taustoittaa tilannetta UrheiluUutiset.comille.

Ja se listasta puuttuva seitsemäs MM-ralli on tammikuussa ajettava legendaarinen Monte Carlo, joka MM-sarjan lisäksi tulee toimimaan myös Rovanperän kilpailukauden avaavana kilpailuna.

– Tarkoituksena on mennä Monte Carloon ensimmäisenä kisana. Koska siellä Skoda ei ole tehdastiiminä ollenkaan mukana ja me halutaan, että Kalle saa sieltä kokemusta, niin Montessa ajetaan Toni Gardemeisterin autolla, Jouhki sanoo.

Jouhkin mukaan Rovanperä saattaa kauden aikana ajaa mahdollisesti myös toisen MM-rallin Gardemeisterin TGS Worldwide -tiimin väreissä.

– Ei tiedetä ihan tarkkaan vielä, että mitä Skoda tulee ajamaan, ne kun ei ole vielä määritellyt ohjelmaa. Skodahan usein tekee niin, että niiden osalta tiedetään vasta 2-3 kuukautta etukäteen missä kisoissa he ovat mukana varmasti, Jouhki korostaa.

“Kalle ja Juuso ilmeisesti jakaa sen sarjan kisoja”

Skoda on viime vuosina kilpaillut menestyksekkäästi myös Aasian-Tyynenmeren rallisarjassa ja myös tuo sarja tulee näillä näkymin tutuksi Rovanperälle ensi kaudella.

– Skoda haluaa ajattaa häntä siinä sarjassa ja tietysti mielellään mennäänkin sinne ajamaan ja kokemusta hakemaan. Kalle ja Juuso (Nordgren) ilmeisesti jakaa sen sarjan kisoja. Kalle saa ikänsä puolesta ajaa siellä ainakin neljässä kisassa ja se neljäs kisa on Intia ja silloinhan ikää on jo 18 vuotta. Näyttää siltä, että ehkä kolme kisaa Aasiassa, mutta sen määrittelee tietysti se mikä on Skodan politiikka, Jouhki muistuttaa.

Näillä näkymin Rovanperän ensi kauden ohjelma tulee käsittämään 10-12 kilpailua.

– Joku harjoituskisa tulee ehkä vielä ja hyvin todennäköisesti asfaltilla ajettava kilpailu. Onko se Ranskassa vai Italiassa, niin sitä ei ole vielä pohdittu tarkemmin. Esimerkiksi ennen Ranskan MM-rallia on Italiassa asfalttikisa. Se on mahdollista, mutta ei vielä tiedetä ihan tarkkaan.

Syksyllä Rovanperän tulevaisuudesta spekuloitaessa yhtenä vaihtoehtona pidettiin myös Brittien maineikasta rallisarjaa, mutta se jää Jouhkin mukaan nyt pois.

– Brittikuvio jää väliin, koska sen sarjan kisoja menee niin paljon päällekkäin MM-sarjan osakilpailujen kanssa. Ja toisaalta kun ei M-Sportilla ajeta, niin intressiä sitä sarjaa kohtaan ei ole samanlaista Skodalla tietenkään. M-Sportilla olisi ollut kovakin intressi Kallea ajettaa Brittien sarjassa, Jouhki sanoo.

Lue myös! Rovanperä ja Nordgren kilpailevat Skodan tehdastallissa kaudella 2018 (12.12.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit