MOTORSPORT

Rovanperän viime vuonna kahdesti kukistanut venäläiskuljettaja mukaan rallin SM-sarjaan

Viime kaudella rallin EM-sarjassa, sekä Latvian mestaruussarjassa hienoilla otteillaan säväyttänyt venäläiskuljettaja Nikolay Gryazin on ilmoittautunut mukaan rallin SM-sarjaan.

Latvialainen SRT-talli (Sports Racing Technologies) ja Nikolay Gryazin, 20, ajoivat testiä aiemmin joulukuussa Suomen Lapissa (video alapuolella) ja jo silloin rallipiireistä kantautui huhuja, että nuori venäläinen rallin huippulupaus olisi mahdollisesti tulossa kilpailemaan Suomeen vielä tänä talvena. Kahtena edellisenä vuonna Gryazin on nähty mukana Mikkelin SM-rallissa.

Nyt nuo huhupuheet voidaan lopettaa, sillä Gryazin on ilmoittautunut mukaan rallin SM-sarjaan tälle kaudelle, mutta kilpailuohjelmasta ei vielä ole tietoa. Viime kaudella Gryazin sijoittui rallin EM-sarjassa seitsemänneksi, oli Junior U28 -luokassa toinen ja samoin Latvian mestaruussarjassa toinen, vaikka ei Kalle Rovanperän voittamassa sarjassa ajanutkaan kaikkia osakilpailuja.

Gryazinin ja Rovanperän kaksintaistelut viime kaudella keräsivät ajoittain isojakin otsikoita. Helmikuussa Mikkelin SM-rallissa Rovanperä oli 48,7 sekuntia nopeampi kuin Gryazin, mutta Latvian sarjaan kuuluvassa Talsi-rallissa toukokuussa Gryazin nappasi revanssin ajamalla rallin voittoon ennen Rovanperää. Lokakuussa Gryazin ajoi ensimmäistä kertaa urallaan EM-rallin yleiskilpailun voittoon olemalla ykkönen Latviassa lyöden Rovanperän 18,5 sekunnilla, joka rallin jälkeen kertoi UrheiluUutiset.comille, että kaksintaistelut juuri Gryazinia vastaan ovat jo pitkään olleet hienoja kokemuksia.

– Aina on hienoa ajaa Nikolayn kanssa kisaa. Ollaan ajettu monta vuotta, etuvetoisista asti ja aina ollaan sekunnin sisällä. Se on tosi hienoa. Molemmat tottakai MM-sarjaan tähdätään ja toivottavasti päästään. Olisihan se hienoa, Rovanperä pohti samalla sitä ajatusta, että jonain päivänä juuri tämä kaksikko kilpailisi rallin MM-sarjassa osakilpailuvoitoista.

Rallin SM-sarja käynnistyy Rovaniemeltä tammikuun viimeisenä viikonloppuna. SM1-luokkaan on tähän mennessä ilmoittautuneet hallitsevan Suomen mestarin Teemu Asunmaan, sekä Gryazinin lisäksi Juha Salo, Marko Mänty, Eerik Pietarinen, Mikko Eskelinen, Jukka Hiltunen, Jukka Kasi, Emil Lindholm, Risto Lokka, Pasi Lyytikäinen ja Tomi Tukiainen.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Nikolay Gryazinin YouTube-kanava

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com