Röyhkiö ajokortti taskussa Seinäjoelle – “Enää ei kartturin tarvitse ajaa siirtymäosuuksia”

14.6.2018 / 12:29
Kouvolassa numero 18 ja tällä viikolla saman verran ikää "mittariin" (Kuva: Jarno Saari).

[ A- ] / [ A+ ]

Keskiviikko 13. kesäkuuta oli tärkeä päivä Aleksi Röyhkiölle, sillä ylöjärveläisnuorukainen sai 18 ikävuotta mittariin, selvitti inssiajon kunnialla ja sai syntymäpäivänään ajokortin. Toisin kuin monet ikätoverinsa, on Röyhkiö ajanut rallia jo kaksi vuotta, viime vuonna nuorten cupissa ja kaudella 2018 rallin SM-sarjassa, jonka säännöt mahdollistavat kilpailemisen SM3-luokassa jo 17-vuotiaana.

Alkukausi on tuonut runsaasti kokemusta autourheilun juniorimaajoukkueen valmennuksessa olevalle Aleksi Röyhkiölle. Kehitys on kulkenut nopeasti, sillä edellisessä osakilpailussa, toukokuussa Kouvolassa, hän saavutti uransa ensimmäisen palkintosijoituksen.

– Tulihan se kolmas sija ja hyvät ek-ajat monille yllätyksenä. Töitä on kuitenkin tehty paljon ja olen saanut parasta mahdollista valmennusta, Röyhkiö toteaa.

Tulevan viikonlopun Pohjanmaa Ralliin on tiimissä valmistauduttu hyvin. Ennakkotestit ajettiin yhdessä AKK Driver Academyn kanssa viime viikolla.

– Päästiin ajamaan oikein kunnon määrä treeniä, joten tuntuma on hyvä. Jotain pieniä uusia juttujakin taas opittiin, joten kaikki on kunnossa. Omaa ajoa lähden tekemään ja tietenkin mahdollisimman lähelle kärkiryhmää tähdätään. Nyt kisaviikolla autoa on huollettu ja itse olen saanut rauhassa keskittyä tulevaan ralliin ja tietenkin ajokokeeseen. Ajokortin suorittaminen ei oikeastaan jännittänyt ollenkaan, Röyhkiö sanoo.

– Hieno juttu tietenkin, että kortti on nyt taskussa. Enää ei kartturi Jan Lönegrenin tarvitse ajaa ralliautolla kilpailun siirtymäosuuksia, Röyhkiö hymähtää.

Pohjanmaa Ralli käynnistyy Seinäjoella perjantai-iltana kahden erikoiskokeen myötä. Lauantaina ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta. Röyhkiön Renault Twingon oviin liimataan lähtönumero seitsemän.

Teksti: Jarno Saari, Aleksi Röyhkiön tiedotus


Facebook kommentit