MOTORSPORT

Röyhkiö haki tärkeitä kilometrejä akatemian leiriltä – “Positiivinen maku ajamisen ja auton suhteen”

Autourheilun juniorimaajoukkueen rallivalmennuksessa oleva Aleksi Röyhkiö täytti kesällä 18 vuotta. Jo ennen ajokortti-ikää kuljettajalupaus pääsi uusien sarjasääntöjen avulla kilpailemaan yleisessä luokassa ja kotimaisella huipputasolla.

Kesäkauden aluksi Aleksi Röyhkiö, ylöjärveläinen Renault Twingo -kuljettaja, yllätti monet ajamalla Kouvolan SM-rallissa kovatasoisessa SM3-luokassa kolmanneksi. Kesän toinen osakilpailu Seinäjoella toi kahdeksannen sijan. Tulevana lauantaina koittaa kauden kuudes osakilpailu, joka ajetaan Huittisten ja Sastamalan alueella.

Röyhkiö on valmistautunut tulevaan kisaan huolella ja muutenkin tiimi on treenannut paljon kesätauon aikana. Takana on myös testikilpailut heinä- ja elokuulta.

– Ennakkotunnelmat on tosi hyvät, koska sain tiistaina paljon hyviä kilsoja AKK Driver Academyn leirillä. Siellä tehtiin ensiksi nuottitreeniä ja paneuduttiin huolella niihin asioihin. Seuraavana päivänä hiottiin ajotatsia kohdilleen hienolla ja teknisellä tiellä, Röyhkiö kuvailee.

Team Ledilin ilmoittama Röyhkiö ja kartanlukija Jan Lönegren liikkuvat reitillä numerolla 11.

– Valmennusleiriltä jäi positiivinen maku suuhun ajamisen ja auton suhteen. Nyt vaan hyvät nuotit paperille perjantaina ja sitten seuraavana päivänä lähdetään ajamaan kovaa, Röyhkiö lupaa.

Teksti: Jarno Saari, Aleksi Röyhkiön tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com