Röyhkiöllä tavoitteena nousujohteinen kausi – “Loppukaudesta voittotaisteluihin”

10.1.2021 / 19:06
Aleksi Röyhkiö ja Ville Mannisenmäki valmiina kauteen 2021 (Kuva: Jarno Saari).

[ A- ] / [ A+ ]

Alkavan rallikauden yksi ehdottomasti mielenkiintoisimmista kuljettajista on ylöjärveläinen Aleksi Röyhkiö, joka kolmen SM3-luokassa vietetyn kauden jälkeen hyppää tänä vuonna huippukalustolla mukaan rallin SM-sarjan kuninkuusluokkaan, SM1:een.

Vaikka Aleksi Röyhkiöllä, 20, onkin varmasti edessään vielä paljon vuosia ralliautoilun parissa, niin jollain tapaa voidaan sanoa ylöjärveläisen rattitaiturin kohdalla ympyrän sulkeutuvan, kun rallin SM-sarjan kauden avaus Rovaniemellä ensi viikon perjantaina käynnistyy. Kolme vuotta sitten Röyhkiö kun starttasi Rovaniemellä uransa ensimmäiseen SM-ralliin ollessaan silloin 17-vuotias. Röyhkiö aloitti SM3-luokassa, missä hän kilpaili kolmen kauden ajan.

Vaikka Röyhkiö ei SM3-luokassa kolmen kauden aikana osakilpailuvoittoihin yltänytkään ja mitalikin jäi parhaimmillaan kolmen pisteen päähän (loppupisteiden neljäs sija kaudella 2019), ei kukaan ole missään vaiheessa kyseenalaistanut tämän nuorukaisen äärimmäisen kovaa lahjakkuutta ja osaamista. Kovatasoisessa SM3-luokassa ajetuista 18 SM-rallista Röyhkiö kirjautti kolmen kauden aikana yhteensä seitsemän palkintosijoitusta.

Nyt edessä ovat siis uudet ja entistäkin kovemmat haasteet, kun Röyhkiö yhdessä kartanlukijansa Ville Mannisenmäen, 25, kanssa hyppäävät SM-sarjan kuninkuusluokkaan, SM1-luokkaan. Röyhkiön debyyttikilpailu R5-autolla viime vuonna Kokkolassa oli onnistunut, kilpailun päätyttyä luokkavoittoon, eikä uran ensimmäinen SM-ralli SM1-luokassakaan moitteita juuri osakseen saanut, sijoituksen ollessa SM-sarjan kauden päätösosakilpailussa Seinäjoella yleiskilpailun neljäs.

Röyhkiölle hyvä kisavauhti heti ensimmäisissä nelivetokisoissa ei tullut yllätyksenä. “Salaisuus” oli hyvin sujuneet ensitestit R5-auton ratissa.

– Ensimmäisissä testeissä olin vauhtiin tosi yllättynyt. Pääsin tosi nopeasti käsiksi autoon ja meillä oli kuitenkin siellä vertailukohteina SM-sarjan kärkikavereita. Pystyttiin oikeasti vertailemaan meidän ajamista heidän ajamiseen ja oltiin aika lähellä heidän aikoja. Siihen olin tosi yllättynyt, mutta kisoissa en ollut enää niin yllättynyt, Röyhkiö muisteli viime kauden tapahtumia yhteistyökumppani Avant Tecnon showroomissa Ylöjärvellä järjestetyssä Aleksi Röyhkiö Racing -tiimin kauden avaustilaisuudessa, josta videotallenteen voit katsoa täältä.

Samalla kun Röyhkiö aloittaa Rovaniemeltä, legendaarisesta Tunturirallista, uransa ensimmäisen täyden kauden SM-sarjan kuninkuusluokassa, niin samalla hän kilpailee myös ensimmäistä kertaa nelivetokalustolla talvirallissa. Röyhkiön kartanlukijalta, Mannisenmäeltä, kokemusta “nelikolla” kilpailemisesta Tunturirallissa löytyy, lukihan tamperelainen nuotteja täyden kauden ajan Teemu Asunmaalle vuonna 2018.

 

Tammikuu 2018 ja 17-vuotias Aleksi Röyhkiö starttaamassa uransa ensimmäiseen SM-ralliin (Kuva: Jarno Saari).

 

 

“Pakotan sen kyytiin, jos ei muuten tule”

Röyhkiö ajoi viime vuonna kaksi ensimmäistä nelivetokilpailuaan Skoda Fabia R5 -autolla ja samainen auto on alla myös tänä vuonna. Tosin siinä missä Röyhkiön taustalla ensimmäisissä nelivetokilpailuissa oli Eero Räikkösen johtama Printsport Racing, niin tänä vuonna kalustosta vastaa Toni Gardemeisterin TGS Worldwide. Samainen auto muuten jolla Röyhkiö tänä vuonna kilpailee, oli Mikko Heikkilän alla muun muassa Seinäjoen SM-rallissa viime vuonna, tuoden nurmijärveläiselle yleiskilpailusta toisen sijan.

SM-pronssia viime vuonna ensimmäisellä täydellä SM1-luokan kaudellaan saavuttaneen Heikkilän lisäksi Röyhkiön tiimikavereina TGS Worldwide -tiimissä tänä vuonna ajavat SM1-luokan hallitseva Suomen mestari Asunmaa, sekä viime vuoden hopeamitalisti Emil Lindholm. Tiimikaverit ovat siis kovaa luokkaa, mutta niin on tiimikin.

– Odotan (tiimiltä) sitä, että he pystyvät auttamaan minua todella paljon pääsemään sisälle autoon paremmin ja paremmin. Heillä on kuitenkin niin kova tietotaito autosta vuosien varrelta, että he pystyvät varmasti heti sanomaan mitkä säädöt sopii parhaiten minun ajotyylille. Minun ei tarvitse alkaa ihan ummikkona säätämään autoa. Ja “Gardelta” saan varmasti paljon ajovinkkejä. Pakotan sen kyytiin, jos ei muuten tule, Röyhkiö naurahti lähettäessään terveisiä tiimipäällikkö Gardemeisterin suuntaan, joka omalla kuljettajaurallaan starttasi 112 MM-ralliin.

Kauden 2021 tavoitteita pohdittaessa Röyhkiö jakaa alkavan kilpailukauden kahteen osaan: alku- ja loppukauteen.

– Alkukaudella ajetaan omaa ajoa, en oikeasti vielä tiedä mikä se meidän oma vauhti on. Onhan siinä kamppailua oman pään kanssa, että muistaa ettei oikeasti tarvitse, eikä välttämättä pystykään taistelemaan vielä voitoista. Olemme budjetoineet SM-rallien oheen reilun määrän testejä ja treenikisoja, joiden avulla on tarkoitus nousta haastamaan luokan kovat kärkikuskit kesäkaudella. Loppukaudesta tavoitteena on taistella kilpailujen voitoista, Röyhkiö naulaa.

Rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailu, Tunturiralli Rovaniemellä, ajetaan 15.-16. tammikuuta.

Aleksi Röyhkiö, 20

18 SM-rallia SM3-luokassa, 7 palkintosijoitusta (0-2-5)
SM3-luokan SM-pisteissä neljäs sija 2019
SM1-debyytti Seinäjoella 2020, yleiskilpailun 4. sija
Suomen MM-rallissa JWRC:ssä 4. sija 2019

Seuraa somessa! Facebook Instagram Twitter

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Aleksi Röyhkiön kommentit: Tiedote ja tiedotustilaisuuden video


Facebook kommentit