Ruotsalaiselle toinen peräkkäinen SM-hopea – “Mitali on aina positiivinen tulos”

4.10.2017 / 21:52

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarja päättyi viime viikonloppuna Lempäälän ympäristössä, jolloin SM4-luokan mitalisijoista kamppailtiin tiivisvauhtisessa kilpailussa. Esa Ruotsalainen saavutti viime vuoden tapaan hopeamitalin, joka varmistui, kun saarijärveläinen Honda-kuljettaja sijoittui viimeisessä osakilpailussa toiseksi.

Päätöskisan voitti Esa Ruotsalaiselle tuttu kilpakumppani Joonas Lindroos, joka oli kymmenen erikoiskokeen reitillä 29 sekuntia Ruotsalaista nopeampi. Ruotsalainen ja kartanlukija Hannu Lamminen putosivat voittotaistelusta kilpailun jälkimmäisellä puoliskolla. Erityisesti Uskilan kahteen kertaan ajettu erikoiskoe ei sujunut odotetulla tavalla.

– Kisa sujui melko hyvin, eikä nyt kärsitty edellisten kesän kisojen tapaan tekniikkamurheista. Lindroos oli porukan vahvin, joten onnittelut mestaruudesta kilpakumppanille. Viime kaudella olimme monissa ralleissa vauhdillisesti kärjessä, mutta tällä kaudella siihen samaan tasoon ei pystytty. Selkeästi toiseksi nopeimpia silti olimme, Ruotsalainen kommentoi.

Vaikka tavoite tähän kauteen olikin mestaruus, niin hopeamitalikin maistui pitkän ja raskaan kauden päätteeksi.

– Mitali on aina positiivinen tulos ja myös suuri palkinto meidän tiimille ja tukijoillemme. Mestaruus oli kiikarissa kauden edetessä, mutta kyllä tähän sijoitukseen täytyy myös olla tyytyväinen, Ruotsalainen päätti.

Teksti ja kuva: Jarno Saari, Esa Ruotsalaisen tiedotus


Facebook kommentit