Ruotsalaiskuljettajan ihme kotiradalla – Kaksi tuntia tulipalon jälkeen semifinaalissa

8.7.2020 / 07:28
Pari tuntia tämän jälkeen samainen auto löytyi semifinaalilähdön lähtöruudukosta (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Mikäli rallicrossin RallyX Nordic -sarjan kauden toisessa osakilpailussa viime viikonloppuna Ruotsin Höljesissä olisi kilpailun jälkeen jaettu taistelijan malja, olisi se ehdottomasti kuulunut ojentaa Andreas Carlssonille, sekä hänen tiiminsä mekaanikoille.

Kotiradallaan Ruotsin Höljesissä rallicrossin RallyX Nordic -sarjan kauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa viime viikolla kilpaillut Andreas Carlsson oli jäänyt torstain kilpailussa Supercar-luokassa alkuerävaiheen viimeiseksi, kun toinen alkuerä jäi ruotsalaiskuljettajalta ajamatta auton tekniikkamurheiden seurauksena.

Carlsson lähti hakemaan pettymykselleen hyvitystä lauantaina ja sunnuntaina ajetusta toisesta osakilpailusta, eikä lauantaina ajetut kaksi ensimmäistä alkuerää sujuneet lainkaan hassummin, kun sijoitukset olivat 11. ja 12. Sunnuntaina ohjelmassa oli vielä kolmas ja neljäs alkuerä, joista kolmannen osalta Carlsson oli yksi niistä onnekkaista, jotka pääsivät kahdessa viimeisessä lähdössä hyötymään paremmista rataolosuhteista. Carlsson kiitti ja täräytti peräti kolmanneksi nopeimman ajan, nousten kokonaispisteissä kuudenneksi.

Neljännessä alkuerässä Carlsson pääsi ajamaan siinä kovimmassa lähdössä, missä olivat kolmannen alkuerän viisi nopeinta kuljettajaa. Ben-Philip Gundersen joutui jäämään lähdöstä pois aivan viime hetkillä, joten starttiviivalla nähtiin viisi kuljettajaa. Carlsson oli heistä keskimmäisenä ruudussa kolme ja kun kuljettajan vinkkelistä tilannetta katsoi, niin oikealla puolella olivat Oliver Solberg, sekä Pontus Tidemand ja vasemmalla puolella Oliver Eriksson.

Sade piiskasi Höljesin rataa, kun vihreä lähtövalo syttyi ja viisi kuljettajaa syöksyi kohti ensimmäistä mutkaa. Suurin osa katsojista kiinnitti ruutujen äärellä katseensa kärkiautoihin, kunnes yhtäkkiä katseet kääntyivät Carlssonin ohjastamaan ja startin jälkeen joukon viimeiseksi jääneeseen Renault Clioon.

Carlssonin kääntäessä ensimmäiseen mutkaan, syttyi auto tuleen ja kabiini täyttyi nopeasti liekeistä. Lähtö keskeytettiin välittömästi punaisella lipulla ja radan varrella olleet palomiehet syöksyivät paikalle sammuttamaan Carlssonin autoa. Tilanne oli varsin nopeasti ohi, palomiehet saivat auton sammumaan nopeasti ja mikä tärkeintä, Carlsson selvisi ulos autosta ilman vakavia vammoja.

– Olen kunnossa. Hieman kulmakarvat paloi, mutta ei muuta, Carlsson kommentoi varikolla puolisen tuntia tapahtuneen jälkeen.

 

Tässä tilanteessa olisi voinut käydä paljon pahemminkin, nyt selvittiin säikähdyksellä (Kuva: RallyX Nordic live-striimi).

 

“Ei voi olla totta!”

Palomiesten ripeä toiminta sai osakseen kehuja niin katsojilta sosiaalisessa mediassa, kuin myös lähetystä kilpailun live-striimissä selostaneelta Andrew Coleylta.

– Upeaa työtä palomiehiltä, että he saivat auton sammumaan noin nopeasti. En ole aikoihin nähnyt näin pahaa tulipaloa rallicrossissa ja olin ihan varma, että tuo auto palaisi kokonaan, Coley kommentoi.

Carlsson ei tuoreeltaan tapahtuneen jälkeen osannut sanoa mistä tulipalo johtui.

– Sain huonon startin ja sen jälkeen en tiedä mitä tapahtui, kabiini vaan täyttyi yhtäkkiä liekeistä. Painuin jarrut pohjaan ja hyökkäsin ulos autosta. Minulla on huippumekaanikot, yritetään saada auto kuntoon. Kun katsoin autoa ulos päästyäni, niin liekit löivät läpi koko auton, joten aika huonoltahan tilanne näyttää, Carlsson harmitteli pohtiessaan mahdollisuuttaan osallistua vielä semifinaalilähtöön parin tunnin päästä.

Huolimatta viimeisen alkuerän keskeytyksestä, ennen kaikkea erinomaisen kolmannen alkuerälähdön pisteiden ansiosta, Carlsson sijoittui alkuerien kokonaispisteissä sijalle 12. ja se oikeutti paikkaan semifinaalien kolmannessa ja viimeisessä lähdössä. Harva kuitenkaan edes mietti sitä mahdollisuutta, että Carlssonin auto ehdittäisiin saada kuntoon tuollaisen tulipalon jälkeen ja kun suorassa lähetyksessä kolmannen semifinaalilähdön alkaessa ruudukossa oli viisi autoa, ei kukaan pitänyt sitä yllätyksenä.

Ensimmäisellä varasijalla (alkuerien 19.) ollut Linus Westman odotteli omaa mahdollisuuttaan ja oli jo valmis ottamaan paikkansa lähtöruudukosta, kunnes ihme tapahtui: Carlssonin auto ilmestyi kuviin matkalla kohti lähtöruudukkoa, mekaanikot olivat pistäneet tulipalossa pahoin vaurioituneen auton kilpailukuntoon!

– Ei voi olla totta! Carlsson kehui, että hänellä on parhaat mekaanikot ja niin vain he saivat auton kuntoon ajoissa. Mikä uskomaton tarina tämä onkaan, selostaja Coley hehkutti suorassa lähetyksessä.

Carlsson jäi startin jälkeen kuudenneksi ja hoiti lisälenkin pois heti ensimmäisellä kierroksella. Kun toisella kierroksella Frank Valle meni lisälenkille, nousi Carlsson viidenneksi ja viides oli sijoitus myös ruutulipulla. Kilpailun jälkeen Carlsson välitti kiitosterveisensä tiiminsä Facebook-sivun kautta.

– Olen erittäin kiitollinen niille uskomattomille palomiehille, jotka sammuttivat tulipalon. Ja uskokaa tai älkää, mutta mekaanikkoni saivat auton kuntoon ajoissa ennen semifinaalilähtöä, missä sijoituin viidenneksi. Iso kiitos kaikille, jotka auttoivat minua, Carlsson hehkutti.

Lue myös! Rallicrossin kuningas teki komean paluun – “Täydellinen viikko MM-sarjaa ajatellen” (8.7.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit