MOTORSPORT

Ruotsin MM-rallille kolmivuotinen jatkosopimus – “Ainutlaatuinen urheilullinen haaste”

Samaan aikaan, kun rallin MM-sarjan ensi kauden kilpailukalenterin julkistamista odotetaan kuumeisesti, on yksi asia ainakin jo nyt varmaa. Ruotsissa taistellaan rallin MM-pisteistä vuosina 2020-2022 uuden kolmevuotisen sopimuksen myötä.

Ruotsin MM-rallin tiedotteen mukaan jatkosopimuksesta käytiin rallin MM-sarjan promoottorin, sekä Ruotsin MM-rallin järjestäjän kesken pitkät neuvottelut. Nyt solmittu uusi sopimus on kolmivuotinen, mikä takaa Ruotsin talviosakilpailulle paikan rallin MM-sarjan kalenterissa aina vuoteen 2022 asti.

Rallin MM-sarjan toimitusjohtajan Oliver Cieslan kommentista voidaan hyvin päätellä, että edellisten vuosien tavoin Ruotsin MM-rallin reitti tulee tarjoamaan myös ensi vuonna erikoiskokeita Norjan puolella.

– Olen erittäin iloinen siitä, että olemme päässeet sopimukseen rallin MM-sarjan jatkosta Ruotsissa ja Norjassa. Dynaamisten WRC-autojen vauhdikas eteneminen lumella ja jäällä tarjoaa aina huikeaa nähtävää, sekä ainutlaatuisen urheilullisen haasteen. Värmlandin alue on ollut aina erinomainen isäntä rallille ja arvostamme erittäin korkealle ruotsalaisten fanien ja median vaikuttavaa tukea rallin MM-sarjalle, Ciesla hehkuttaa.

Ruotsin MM-ralli on maan suurin vuosittainen urheilutapahtuma ja se houkuttelee paikan päälle noin 200 000 kävijää, sekä tavoittaa tv-lähetysten kautta ympäri maailman lähes 100 miljoonaa katsojaa. Vaikka rallin MM-sarjassa ei ollakaan nähty aikoihin yleiskilpailun puolella ruotsalaismenestystä, edellinen ruotsalainen MM-rallin voittaja on vuonna 1997 Uuden-Seelannin MM-rallin voittanut Kenneth Eriksson, nauttivat ralli ja sen MM-sarja länsinaapurissamme erittäin suurta suosiota.

Rallin MM-sarjan tv-näkyvyys Ruotsissa otti kaiken lisäksi ison askeleen eteenpäin tänä vuonna, kun Suomen ja Yleisradion tavoin myös Ruotsissa maan yleisradioyhtiö (SVT) hankki MM-sarjan tv-oikeudet haltuunsa ja sen myötä MM-sarjan tapahtumat ovat Ruotsissa nähtävissä ilmaiseksi.

Ruotsin MM-ralli on ollut iso osa rallin MM-sarjaa jo pitkään. Ensimmäisen kerran Ruotsin MM-ralli ajettiin MM-sarjan historian ensimmäisellä kaudella 1973. Vuonna 1974 kilpailua ei ajettu, mutta vuodesta 1975 lähtien on Ruotsi kuulunut yhtäjaksoisesti muutamaa poikkeusta lukuunottamatta rallin MM-sarjan kalenteriin ja vuonna 1989 Ruotsissa ajettiin jopa MM-sarjan kauden avausosakilpailu.

Rallin MM-sarjan käynnissä olevan kauden seuraava osakilpailu ajetaan Saksan asfaltilla 22.-25. elokuuta.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com