MOTORSPORT

Ruotsin MM-rallin yhteydessä mielenkiintoinen historic-kilpailu – Solberg ei mukana

Neljännen kerran ajettavaan Rally Sweden Historic -kilpailuun on mukaan ilmoittautunut 57 autokuntaa. Kaikki aiemmat kolme kilpailua voittanut rallin vuoden 2003 maailmanmestari Petter Solberg sen sijaan ei ole tänä vuonna mukana jahtaamassa neljättä peräkkäistä voittoaan. Suomalaisväriä kilpailuun tuovat Antero Laine ja Markku Taipale.

Ruotsin MM-rallin yhteydessä helmikuussa ajettava historic-kilpailu jäi viime vuonna ajamatta huonojen sääolojen takia. MM-rallista jouduttiin tuolloin perumaan useita erikoiskokeita ja historic-kilpailu jäi ajamatta kokonaan. Tänä vuonna Rally Sweden Historic tekee kuitenkin paluun vuoden tauon jälkeen ja mukaan on ilmoittautunut järjestäjän tiedotteen mukaan 57 autokuntaa.

Kilpailun kolme kertaa peräkkäin vuosina 2013-2015 voittanut Petter Solberg, rallin vuoden 2003 maailmanmestari, sen sijaan ei ole tänä vuonna mukana. Ruotsalaisen NWT:n mukaan samaan aikaan kun Ruotsissa ajetaan historic-rallia, niin Solberg on Latviassa seuraamassa poikansa Oliverin otteita Rally Sarma -kilpailussa, joka on Latvian rallimestaruussarjan kauden toinen osakilpailu.

Suomalaisista tämän vuotiseen Rally Sweden Historic -kilpailuun osallistuvat Antero Laine kartanlukijansa Tapio Suomisen kanssa, sekä Markku Taipale ja Bertil Lindholm. Laine ajaa vuoden 1981 Audi Quattrolla, kun taas Taipaleen alla on vuoden 1969 Ford Escort TwinCam. Laineen osallistuminen kilpailuun sai huomiota erikseen myös järjestäjän tiedotteessa.

– Myöhäinen, mutta sitäkin mielenkiintoisempi osallistuminen tulee Antero Laineelta, joka ajaa Audi Quattrolla. Hän oli Suomen mestari aikoinaan 80-luvulla, Hasse Joansson kilpailun järjestelytoimikunnasta hehkuttaa.

Laine voitti 80-luvulla rallin Suomen mestaruuden kolme kertaa: 1981, 1984, sekä 1985. Suomen MM-rallissa Keski-Suomen sorateillä Laine ajoi urallaan vuosina 1975-1992 parhaana sijoituksenaan vuoden 1982 viides sija.

Rally Sweden Historic -kilpailun osallistujalista löytyy täältä.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: SwedishRally (YouTube)

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com