MOTORSPORT

RX Academy valmiina aloittamaan – tarkoitus tehdä rallicrossin tulevaisuuden nimiä

RX Academyn kaudelle 2017 on enää muutama paikka jäljellä. Tulevia rallicrossin maailmanmestareita kehittävän valmennusohjelman nuorilla kuljettajilla on tulevaisuudessa mahdollisuus päästä haastamaan sellaisia lajin supertähtiä kuten Sebastien Loebia, Petter Solbergia ja Mattias Ekströmiä. 

Kansainvälistä RX Academy –kilpasarjaa ja valmennusohjelmaa pyörittää moninkertainen rallicrossin Euroopanmestaruustiimi Set Promotion, ja mukana uuden kilpailukonseptin lanseeraamisessa toimii myös Suomen autourheilun lajiliitto AKK-Motorsport ry. Valmennusohjelmassa nähdään jo tällä kaudella nuoria kuljettajia ympäri maailmaa.

Kaudella 2017 RX Academyssa kilpailee 12 kuljettajaa, jotka ovat vähintään 14 vuoden ikäisiä. Mielenkiintoisia tulevaisuuden mestareita on ilmoittautunut kilpasarjaan jo ympäri maailman, mm. Meksikosta, Australiasta, Latviasta ja Suomesta. Näiden nuorten lisäksi vain neljä kuljettajapaikkaa on enää jäljellä.

Norjalainen rallicrossin MM-sarjan kuljettaja Andreas Bakkerud on innoissaan nuorille tulevaisuuden tähdille suunnatusta akatemiasta.

– On upeaa nähdä RX Academyn aloittavan nyt ensimmäisen kautensa ja nähdä, että sarjassa ajaa nuoria ympäri maailmaa. Rallicross on maailmanlaajuisesti tulevaisuuden hittilaji ja se kasvaa koko ajan. RX Academy on paras paikka aloittaa rallicross-ura, sillä se tarjoaa parhaan paketin tietoa ja kokemusta. Henkinen ja fyysinen treenaaminen sekä mediataitojen hallinta ja ajamisen analysointitaidot ovat tärkeitä, mikäli haluaa rallicross-tähdeksi. RX Academy tarjoaa olosuhteet siihen.

Myös suomalaiskuljettaja, hallitsevan rallicrossin maailmanmestaritiimin EKS:n riveissä ajava Toomas “Topi” Heikkinen toimii kummina RX Academyssä.

– Rallicrossista on tullut viime vuosina todella ammattimaista toimintaa, joten pelkästään olemalla hyvä ei riitä kovimpaan kärkeen pääsemiseen. Kaiken perustana on kunnossa oleva kokonaisvaltainen paketti, ja sen RX Academy tarjoaa nuorille kuljettajille, jotta he pystyvät saavuttamaan korkeimman mahdollisen tason lajissa. Missään muualla maailmassa ei tällaista mahdollisuutta kehittyä rallicrossin ammattikuljettajaksi ole tarjolla.

RX Academyn rallicross-autot ovat parhaillaan viimeisissä kehitystesteissä Ranskassa, missä niiden kanssa töitä tekevät monet kokeneet kuljettajat. Akatemian rehtori Jussi Pinomäki on itsekin ajanut autoilla paljon testiä ja odottaa jo innolla kauden valmisteluleiriä sekä testipäiviä.

– Ensimaku autosta kunnon rataolosuhteissa oli pelkästään positiivinen. Kuljettajat haluaisivat tietysti aina enemmän tehoja autoon, mutta täytyy muistaa, että näitä autoja ajavat nuoret ovat iältään 14-vuotiaita tai siitä ylöspäin. Tällaiseen sisääntuloluokkaan ja ympäri maailmaa saapuville kuljettajille tämä auto on todella hyvä. Auto tarjoaa varmasti tarpeeksi tehoa kuljettajan käyttöön, ja Sadevin 6-vaihteinen vaihdelaatikko toimii todella hyvin. Jatkamme tietysti vielä kehitystyötä, jotta löydämme toimivimman kokonaisuuden säätöihin kaikille kuljettajille ja jokaiselle radalle. Emme ole törmänneet vielä suuriin teknisiinkään ongelmiin, joten konsepti tuntuisi olevan siltäkin osalta kunnossa.

Tehdastekoisilla, täysiverisillä Renault Clio Cup RX –kilpa-autoilla ajavat RX Academy -kuljettajat eivät ainoastaan aja viittä osakilpailua käsittävää mestaruussarjaa, vaan he saavat myös valmennusta lajin ammattilaisilta, jotka tukevat heidän kehittymistään rallicrossin ammattilaiskuljettajiksi. Valmennuskokonaisuuteen kuuluu muun muassa kautta edeltävä harjoitusleiri Eerikkilän urheiluopistossa, ja kaksi testipäivää.

RX Academyn valmentajat kehittävät ajamisen lisäksi kuljettajien henkisiä ja fyysisiä ominaisuuksia sekä PR- ja mediataitoja. Lisäksi akatemian mentoreina toimivat muun muassa MM-sarjan tehdaskuljettajat Andreas Bakkerud, Toomas “Topi” Heikkinen ja Reinis Nitiss, jotka ovat nauttineet menestystä lajin korkeimmalla tasolla. Henkisen puolen valmennuksesta vastaa huipputaitava Christoph Treier, joka on työskennellyt aikaisemmin muun muassa rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin sekä tällä hetkellä rallin MM-sarjassa ajavan Jari-Matti Latvalan valmentajana.

Akatemian kuljettajat pääsevät ainutlaatuisten rallicross-autojen puikkoihin. Renault Clio Cup RX -autoja ei käytetä missään muualla ja Set Promotion tuo nämä 1.6-litraiset, 220-hevosvoimaiset ja Renault Sportin rakentamat autot nyt myös rallicrossin pariin. 6-vaihteinen sekventaalivaiheisto ja säädettävä jousitus tarjoavat nuorille kuljettajille parhaan mahdollisen kaluston matkallaan maailmanmestareiksi.

RX Academyn kausimaksu on 43,700 euroa + ALV (ei sisällä kolareita eikä henkilökohtaista matkustamista). RX Academy -mestari 2017 saa palkinnoksi paikan FIA:n rallicrossin EM-sarjan Super1600-luokkaan kaudelle 2018, jonka arvo on noin 100,000 – 200,000 euroa tai merkittävän tuen kilpaillakseen RX2-kategoriassa.

RX Academyn kauden 2017 ensimmäinen kilpailu ajetaan Hyvinkäällä 27. toukokuuta.

Lähde: RX Academyn tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com