MOTORSPORT

RX Academyn huikea tilasto: kahdeksan osakilpailua, kahdeksan eri voittajaa

Rallicrossin RX Academy -sarjaa on ajettu tähän mennessä kahden kauden aikana yhteensä kahdeksan osakilpailua, eikä sarjan historia tunne vielä toistaiseksi kuin yksinkertaisia osakilpailuvoittajia.

Kun ajetaan autourheilusarjaa missä kaikki kuljettajat kilpailevat täysin identtisillä autoilla, niin selvää on, että kilpailut ovat varmuudella tasaisia. Mutta silti RX Academyn voittajatilastoa voidaan pitää huikeana, kun tähän mennessä ajetut kahdeksan osakilpailua ovat tarjonneet kahdeksan eri voittajaa. Rallicrossin kaltaisessa lajissa missä muuttuvia tekijöitä on paljon, on hämmästyttävää, ettei yksikään kuljettajista ole vielä puolentoista kauden aikana yltänyt kahteen voittoon.

RX Academyn kahdeksassa osakilpailussa on tähän mennessä nähty yhteensä mukana 20 eri kuljettajaa. Historian ensimmäisen RX Academy -kilpailun toukokuussa 2017 Hyvinkäällä voitti Samuli Vuorisalo, joka rallikiireiltään ehti ajamaan yhden kilpailun rallicrossia. Rallikuljettajan debyytti uudessa lajissa oli voitokas ja saman tempun teki kesäkuussa 2017 Honkajoella voittoa juhlinut Jari Huttunen, jolle Vuorisalon tavoin rallicross-kokemus on ollut toistaiseksi ainoa.

RX Academyn mestaruuden viime kaudella voittaneen Jesse Kallion kauden ainoa osakilpailuvoitto tuli heinäkuussa Kaanaassa. Jalasjärvellä elokuussa 2017 oli puolestaan aika sarjan ensimmäiselle ulkomaalaiskuljettajan voitolle, venäläisen Marat Knyazevin oltua ykkönen. Kausi päättyi Kouvolassa elokuussa Kalle Markkasen voitonjuhliin, joten avauskausi tarjosi viidessä osakilpailussa viisi eri voittajaa.

Kuluva kausi on jatkanut samaa linjaa, kun takana on kolme osakilpailua ja kaikissa niissä on ollut eri voittaja, eikä yksikään tämän kauden voittajista juhlinut voittoa viime kaudella. Kauden avausosakilpailussa Höljesissä Jimi Kalliomäki ylsi samaan kuin mihin Vuorisalo ja Huttunen viime vuonna, eli voittoon heti ensimmäisessä RX Academy -kilpailussaan.

Kesäkuussa Honkajoella Oskar Leitgeberista tuli RX Academyn historian toinen ulkomaalaisvoittaja. Sami-Matti Trogen oli puolestaan ajanut ennen viime viikonlopun Jalasjärven kilpailua RX Academyssa neljä osakilpailua, sijoittunut niissä kaikissa toiseksi, kunnes viides kerta toden sanoi ja Trogenista tuli sarjan historian kahdeksas eri osakilpailuvoittaja kautta aikojen, sarjan historian kahdeksannessa osakilpailussa.

RX Academyn kauden kaksi viimeistä osakilpailua ajetaan Kouvolassa 26. elokuuta, sekä Ruotsin Tierpissä 7. lokakuuta.

RX Academy -sarjan osakilpailuvoittajat

2017

Hyvinkää – Samuli Vuorisalo
Honkajoki – Jari Huttunen
Kaanaa – Jesse Kallio
Jalasjärvi – Marat Knyazev
Kouvola – Kalle Markkanen

2018

Höljes – Jimi Kalliomäki
Honkajoki – Oskar Leitgeber
Jalasjärvi – Sami-Matti Trogen

Lue myös! RX Academyn Suomi-Puola-maaottelu päättyi Trogenin juhliin – “Todella tyytyväinen” (13.8.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com