MOTORSPORT

Rytkösellä pitkästä aikaa ehjä viikonloppu – “Paljon tökkimistä ja työntämistä”

Juha Rytkösen rallicrosskausi jatkui viikonloppuna, kun Ranskan mestaruussarjan neljäs osakilpailu ajettiin Tourainessa, Keski-Ranskassa.

Rytkösen alkukausi on sisältänyt vaikeuksia ja etenkin kahdessa edellisessä osakilpailussa epäonnea on ollut mukana turhan paljon. Rytkönen kilpailee sarjassa ranskalaisen PGRX-tiimin Hyundai i20 -Supercarilla. Viime viikonlopun kisa oli suomalaiskulta kuitenkin onnistunut, ainakin finaaliin asti.

– Alkuerät menivät ihan hyvin, auto toimi ja oli hyvät säädöt. Ainut mikä harmittaa, niin ensimmäisen alkuerän lähtöpaikan arvonta osui ulkoradalle, se oli tällä kertaa huonoin mahdollinen. Mutta kokonaisuutena kohtalaisen ehjät alkuerät, Rytkönen kommentoi tiedotteessaan.

Alkueristä Rytkönen keräsi viidenneksi korkeimman pistepotin, mikä oikeutti eturivin paikkaan semifinaalissa.

– Semifinaalissa mentiin kärkikahinoissa ekaan kurviin, mutta takaa tuli osumaa ja siitä menin pikkusen leveäksi. Kuitenkin kolmas sija ja finaalipaikka.

Finaalissa Rytkönen sai erinomaisen startin ja pääsi kamppailemaan kärkisijoista ensimmäiseen kurviin, mutta sitten kolisi jälleen.

– Pääsin kolmanneksi startista, mutta takana tuleva päätti ettei jarruteta ja mentiin penkoille. Aika paljon tuli muutenkin radalla osumaa koko ajan. Paljon tökkimistä ja työntämistä, Rytkönen harmitteli.

Onnistuneet alkuerät ja finaalin kuudes sija toi kuitenkin lohtua edellisen kisan vaikeuksien jälkeen.

– Hyvät fiilikset jäi, vaikka tulos ei ollut ihan se mitä haettiin. Vauhdillisesti hyvä kisa, vielä kun vähän saisi tuuria omalle puolelle.

Rytkönen nostaa esille myös ratojen vaativuuden Ranskassa ja pitoero kotimaan ratoihin verrattuna on huomattava.

– Opeteltavaa on vieläkin paljon, koska radan pito menee päinvastaisesti mihin on tottunut. Irtopöly tekee radasta kisan edetessä liukkaamman. Se on ollut aika suuri haaste. Ranskan radat on muutenkin todella vaativia ja vielä kun taso on luokassa äärettömän kova. Onneksi nyt seuraava pitäisi olla vähän vauhdikkaampi rata, jospa se sopisi itselle paremmin.

Sarjan viides osakilpailu ajetaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna, joten Rytkönen ehtii hengähtämään hetken myös koti-Suomessa ennen seuraavaa kisareissua Ranskaan.

– Täytyy vähän kalastella ja ajatella jotain muuta kuin kilpa-autoilua. Tekee ihan hyvää tähän väliin, Rytkönen sanoo.

Supercar-luokan finaali, Touraine

1. Samuel Peu
2. Steven Bossard
3. Damien Meunier

6. Juha Rytkönen

Supercar-luokan pistetilanne 4/9 osakilpailun jälkeen (top5)

1. Steven Bossard 146p
2. Jonathan Pailler 130p
3. Samuel Peu 124p
4. Juha Rytkönen 90p
5. Davy Jeanney 88p

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com