MOTORSPORT

Rytkösellä uskomatonta epäonnea – “Ei kai tuollaista voi kenellekään tapahtua”

Rallicrossin Ranskan mestaruussarjassa kilpailevan Juha Rytkösen kisakausi jatkui viikonloppuna, kun sarjan toinen osakilpailu ajettiin Faleyrasissa, Lounais-Ranskassa.

Juha Rytkönen starttasi viikonloppuun Supercar-luokan jaetulta kärkipaikalta tähtäimessään kauden avausvoitto. PGRX-tiimin Hyundai oli säädetty avauskisan jäljiltä iskuun ja alkuerät käynnistyivätkin suomalaiskuskin osalta erinomaisesti.

– Auto oli huomattavasti parempi ja päästiin vielä kokeilemaan eri versioita vapaissa harjoituksissa. Oli valtavasti menty eteenpäin, ei ollut turhaan kaverit tehneet töitä avauskisan jälkeen. Alkuerät meni hyvin, vaikka vähän oli ajo vielä hakusessa. Ei löytynyt ihan sellaista superhyökkäystä, Rytkönen kertaa tiedotteessaan.

Tästä huolimatta suonenjokinen oli alkuerien nopein ja keräsi täyden pistesaaliin. Tämä oikeutti myös semifinaalin paalupaikalle.

– Semissä ensimmäiset kolme neljä kierrosta meni oikein hienosti. Radalla oli kuitenkin yksi kurvi mihin en löytänyt hyvää vauhtia koko viikonloppuna ja kokeilin siihen jotain uutta. Sehän meni sitten leveäksi ja heti kaksi autoa tuli ohi, Rytkönen harmittelee ja huomauttaa samalla sarjan erittäin kovasta tasosta.

– Heti kun tekee pienenkin virheen, menettää sijan tai kaksi. Täällä on todella tiukkaa taistelua kärjessä, mutta kuitenkin siistiä ajoa, ei mitään törttöilyjä.

Semifinaalin kolmas sija toi Rytköselle finaalipaikan ja startti toisesta rivistä onnistui jälleen erinomaisesti. Suomalainen teki hienoa nousua toiselle sijalle ja oli kierrosajoissa kärkivauhdissa, kunnes tapahtui jotain erittäin harvinaista.

– Vauhtihan oli tosi hyvä finaalissa ja oli hyvät mahdollisuudet ajaa voitosta. Mutta sitten, en tiedä miten on mahdollista; edellisellä kierroksella takana ajaneen auto oli osunut kaiteeseen radan nopeimmassa paikassa ja autosta oli rengas lähtenyt rullailemaan radalle.

– Sellaisen kummun takaa tultiin siihen paikkaan 160km/h ja rengas pyöri siinä keskellä ajolinjaa, osui keulaan ja öljyt pihalle. Ei kai tuollaista voi kenellekään tapahtua, Rytkönen manasi.

Mallikkaasti sujunut kisaviikonloppu päättyi erittäin epäonniseen keskeytykseen finaalissa, mutta alkuerien täydet pisteet tuovat silti lohtua haastavaan kauden alkuun. Rytkönen on kahden osakilpailun jälkeen sarjassa kolmannella sijalla.

– Pisteitä on tullut ihan hyvin, ei sen puoleen mitään hätää. Itselle kun löytää vielä sellaisen fiiliksen hommaan, että alkaa heti alusta asti tulemaan hyvää aikaa, Rytkönen miettii.

Ranskan mestaruussarja jatkuu juhannuksena, kun kauden kolmas osakilpailu ajetaan Châteaurouxissa Keski-Ranskassa.

Supercar-luokan pistetilanne 2/9 osakilpailun jälkeen (top5)

1. Steven Bossard 71p
2. Jonathan Pailler 66p
3. Juha Rytkönen 59p
4. Samuel Peu 53p
5. Davy Jeanney 43p

    YHTEYSTIEDOT
    Mauri Nurmi
    Päätoimittaja
    +358 40 733 1400
    toimitus(at)urheiluuutiset.com