MOTORSPORT

Sääntöuudistukset Latvalan mieleen – “Paljon hyvää, mutta muutama liian radikaali ratkaisu”

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala uskoo, että rallin MM-sarjaa koskevat sääntöuudistukset ovat tarpeellisia.

Viime viikolla uutisoitiin, että rallin MM-sarjan Rally1-autoissa oleva hybridiyksikkö poistuu käytöstä kuluvan kauden jälkeen. Tavoitteena on kustannusten laskeminen. Rallin MM-sarjan tulevaisuus on puhuttanut jo pitkään muun muassa kilpailevien tallien vähäisen määrän vuoksi.

Tallipäällikkö Latvala ymmärtää tilanteen aiheuttaman keskustelun, sillä pitkään on puhuttu, että mitään muutoksia ei ole tehty.

– Nyt on lähdetty tekemään ja tehty aika koviakin uudistuksia. Osasta pitää suuntaa vähän tarkentaa, ettei lähdetä liian radikaaleja päätöksiä tekemään ja maltetaan ottaa jossain kohtaa vähän takaisinpäin, Latvala korostaa.

Latvala kertoo, että keskustelut FIA:n kanssa säännöistä ovat alkaneet ja niistä keskustellaan käytännössä viikoittain.

– Uskon, että hienosäätämällä saadaan hyvä paketti; ehdotuksissa oli ehdottomasti paljon hyvää, mutta siellä on muutama liian radikaali ratkaisu, joista en usko, että ne toimivat.

– Kyllä ehdotus auton myymisestä suoraan parc fermestä on sellainen, joka tuollaisena ei toimi. Autovalmistajat haluavat rakentaa parhaan mahdollisen auton. Ei kukaan halua antaa sitä teknologiaa ilmaiseksi pois. Se voi olla seikka, joka säikäyttää autovalmistajia. Tuollainen idea menee liian kauas ja se pitää jättää pois.

– Mutta siellä on hyviä päätöksiä; ensi vuodelle hybridit pois, huoltoparkkien kokoa pienennetään ja henkilöstöä karsitaan. Ne ovat hyviä, sillä niillä saadaan kustannuksia laskettua.

Kilpailuformaatin vaihtelut ovat Latvalan mielestä tervetullut uudistus.

– Se on hyvä, että voidaan ajaa pidempiä tai lyhyempiä kisoja. Kaikki eivät pysty tekemään pitkiä kisoja, eikä toisaalta tarvitsekaan; jos kaikki ovat samanlaisia, se alkaa käydä tylsäksi. Voi olla sprintkisa, jollaista on suunniteltu Amerikkaan.

Niin Pohjois-Amerikka. MM-sarjan paluusta uudelle mantereelle on riittänyt otsikoita jo vuosia. Milloin on ehdotettu talvirallia Kanadaan ja milloin näytöstapahtumaa jonkun muun lajin yhteyteen. Yhtä kaikki; Amerikka on tunnettu suurista urheilutapahtumista, jotka ovat keskittyneet stadioneille. Tämän myös Latvala tietää.

– Se on totta, että siitä on puhuttu jo pitkään. Tällä hetkellä MM-sarjan promoottori työstää Tenneseen alueelle MM-rallia. Se on valtavan iso markkina, mikä siellä on. Amerikkalaisilla ei välttämättä ole ihan täyttä käsitystä, mitä kaikkea ralli on; siellä olisi myös sitä kautta potentiaalia, jos heidät saisi innostumaan.

– Onhan siellä ollut pioneereja; Ken Block ja Travis Pastrana, jotka ovat tehneet lajia tunnetuksi. Se on sellainen markkina, jota pitäisi ehdottomasti kokeilla, Latvala innostuu.

MM-sarjan suosion kasvua Amerikassa ruokkisi parhaiten sikäläinen kuljettaja, joka toimisi samanlaisena markkinakasvona kuin Takamoto Katsuta Toyotalle uransa alkuvaiheessa.

– Totta kai se aina auttaa, että on kuljettaja. Pelkkä kansallisuus ei kuitenkaan auta, vaan täytyy olla myös osaamista, jotta pääsee huipputasolle. Jos ralli sinne saadaan, se voi ruokkia innostusta ja saadaan kuskeja lajin piiriin. Sitä kautta voi nousta yhdysvaltalaiskuskeja, mutta se on pitempi prosessi, eikä tapahdu vuodessa tai kahdessa, Latvala pohtii.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com