Saarisen PS Racing kilpailemaan Malesiaan

23.6.2016 / 10:45
PS Racing suuntaa katseet Malesiaan, missä ajetaan Le Mans Sprint Cupin osakilpailut.

[ A- ] / [ A+ ]

Suomalaisen Pekka Saarisen talli PS Racing sai varoituksen sähköhäiriöstä heti Road to Le Mans -kilpailun kolmannella kierroksella viime lauantaina. Tunnin mittainen avauskilpailu päättyi viallisen akun vuoksi keskeytykseen. Pettymyksen jälkeen tiimi suuntaa kuitenkin katseet jo Malesian Sepangin F1-radalle, missä ajetaan kaksi viimeistä Le Mans Sprint Cupin osakilpailua.

Valmistautuminen Road to Le Mans -avauskilpailuun sujui hyvin. Tiimi oli käynyt kuljettajien kanssa perusasiat läpi. Ajokeli oli hyvä. Lämmittelyssä kanttikiveykset olivat vielä hieman märkiä.

– Kuljettajamme Angelo Negro sai hyvän lähdön. Radan alkupään ensimmäinen mutka on tunnetusti melkoinen sumppu, varsinkin kun samaan mutkaan ajaa neljäkymmentä autoa. Toisella kierroksella olimme jo kymmenen sekuntia nopeampia kuin aika-ajoissa. Yllättäen auto varoitti sähköhäiriöstä heti kättelyssä. Kun meille tuli mahdollisuus käydä varikolla, aioimme korjata asian, mutta mitään ei ollut tehtävissä. Auto ei enää startannut, kertoo PS Racingin omistaja Pekka Saarinen.

Saarinen kiittelee Road to Le Mansia hienoksi avauskonseptiksi pääkilpailulle. GT3- ja LMP3-luokka ajavat kisassa sekaisin. Tunnin keston ansiosta autojen ei tarvitse pysähtyä tankkaamaan. Ja kaksikymmentäneljä tuntia kestävään pääkisaan osallistuvat kuljettajat pääsevät tutustumaan legendaariseen Circuit de la Sartheen ennakkoon.

Nyt Saarisen PC Racing -tiimi pitää muutaman päivän hengähdystauon neljän viikon tiukan kisarupeaman jälkeen ja jatkaa sitten Malesian Sepangin F1-radalle osallistumaan kahteen jäljellä olevaan Le Mans Sprint Cupin osakilpailuun. Moneypennyksi ristitty, rungossaan sarjanumeroa 007 kantava kilpa-auto matkustaa Malesiaan kokonaisena, missä se puretaan osiin.

– Tehdastiimi Adess AG on suunnittelut Moneypennyyn useita fiksuja ratkaisua, mikä tekee autosta kustannustehokkaan huollettavan. Malesiassa puramme auton osiin ja kasaamme sen uudelleen itse. Sen jälkeen laitamme auton tiukkaan ajoon, jotta näemme, mihin se pystyy. Parhaimmillaan se on kerrassaan upea ajettava.

Saarisen mukaan Endurance-kilpailut ovat nyt nousujohteisessa suosiossa. Kilpa-autojen porrastetut hintakatot ovat tehneet kilpailemisen yhä useammille talleille mahdolliseksi, kun rakennetun auton hinta ei saa ylittää määrättyä summaa. Saarisen PS Racing on kuitenkin edelleen harvoja kestävyysajoissa kilpailevia suomalaistalleja.

Lähde ja kuva: PS Racingin tiedote

Lue myös Le Mansin tulokset ratkaistiin kabinetissa


Facebook kommentit