Sade sotki Korhosen valmistautumista Portugalin MM-ralliin – “Penkit saatiin säädettyä”

7.5.2024 / 15:15

[ A- ] / [ A+ ]

Rautio Motorsportin Roope Korhonen ja kartanlukijansa Anssi Viinikka suuntaavat katseet seuraavaksi Portugalin MM-ralliin. Valmistautuminen kisaan meni kuitenkin olosuhteiden takia täysin pipariksi.

Luvassa on kauden toinen koitos WRC2-luokassa Toyota Yaris Rally2:lla. Kaksikko debytoi uudella autolla helmikuussa Ruotsin MM-rallissa, josta tuli luokan nelossija.

Valikoitujen MM-rallien lisäksi laukaalainen on kilpaillut SM-sarjassa ja johtaa SM1-luokkaa talvikauden jälkeen. Rospuuttoaikana Korhonen kävi ajamassa myös yhden asfalttirallin Italian Albassa, mutta siellä rengasrikko pilasi mahdollisuudet hyvään sijoitukseen. Italiasta matka jatkui Kroatiaan, jossa Korhonen ja Viinikka tutustuivat MM-rallin reittiin tulevaisuutta silmällä pitäen.

Portugalissa jatkuvat tositoimet ja lähtöluettelosta löytyvät lähes kaikki luokan kärkinimet, joten taistelu kärjessä on varmasti tiukkaa.

– Lähtölistalla on kova kattaus vetomiehiä. Se tulee olemaan ”raffi” kisa, eikä tänä vuonna pysty kyttäilemään, kuten viime vuonna tehtiin Rally3-luokan autolla. Siellä saattaa olla korkealla, jos välttää rengasrikot, mutta kyllä silti pitää antaa mennä, eikä miettiä sitä liikaa. Ruotsissa oltiin kärkivauhdissa ja sitä pidetään nyt myös tavoitteena.

– Kovat sateet sattuivat testien ajaksi. Tie meni ihan mutavelliksi, ja kisaan on luvassa lämmintä ja aurinkoista keliä, joten tämä ei nyt vastannut yhtään kisan olosuhteita. Ajettiin ainoastaan joku 20 kilometriä. Penkit saatiin säädettyä, mutta eipä juuri muuta, harmitteli Korhonen tiedotteessaan.

Portugalin kilpailuun Rautio Motorsport on vuokrannut kaluston Toni Gardemeisterin luotsaamalta TGS:ltä, mutta Raution omat mekaanikot vastaavat auton ylläpidosta tuttuun tyyliin rallin aikana. Kilpailussa ajetaan kaikkiaan 22 erikoiskoetta yhteispituudeltaan 337 kilometriä. Ralli alkaa torstaina Coimbran kaupungista ja maaliin Matosinhosiin saavutaan sunnuntaina iltapäivällä


Facebook kommentit