Sahilalle Peugeot 208 Rally Cupin neljäs sija – “Ihan tyytyväinen täytyy olla kauteen”

28.11.2017 / 21:10

[ A- ] / [ A+ ]

Aki Sahila päätti kilpailukautensa kuluvan vuoden osalta viime viikonloppuna, kun Peugeot 208 Cupin viimeinen osakilpailu Rallye du Var ajettiin Etelä-Ranskan vuoristoteillä. Sahilan neljäs sija toi samalla myös loppupisteissä neljännen sijan.

Asvaltilla ajettava kilpailu käynnistyi jo perjantaina kolmella erikoiskokeella, mutta tässä vaiheessa kilpailua Aki Sahilalla oli vielä hakemista.

– Perjantaina ei ollut vielä oikein tuntumaa ajoon. Saatiin 10 sekunnin aikasakkokin, kun ei kartturin ovi meinannut pysyä kiinni ja jouduttiin sitä vähän remontoimaan, Sahila kertasi.

Kilpailun edetessä varmuus ajamiseen kuitenkin löytyi ja tästä esimerkkinä lauantaina syntynyt uran ensimmäinen Peugeot 208 Cupin pohja-aika.

– Tuntuma parani koko ajan ja hienointa oli päättää lauantain kisapäivä pohja-aikaan ensimmäistä kertaa tässä sarjassa. Vähän saatiin päivän päätteeksi kuitenkin draamaa, kun jarrut hukkui ennen viimeistä pätkää ja niitä jouduttiin siinä korjailemaan. Meidän onneksi tämä erikoiskoe oli kuitenkin poikki, joten ei tarvinnut enää lähteä ajamaan puolikuntoisilla jarruilla, Sahila sanoo.

Kilpailun päätöspäivään Sahila hyökkäsi kartanlukijansa Rami Suorsan kanssa luokan viidenneltä sijalta ja päivän toisen erikoiskokeen päätteeksi kaksikon sijoitus oli jo pykälän verran parempi. Neljäs sija piti myös maaliin saakka, joten mänttäläinen pääsi juhlimaan uransa parasta tulosta asvalttirallissa.

– Saatiin neljäs sija haltuun, joten toinen lenkki ajettiin sitten rauhassa maaliin. Meni kuitenkin lopussa aika tiukille, kun varmisteltiin vähän liikaa, Sahila naurahtaa.

Päätöskilpailun neljännen sijan myötä Sahila sai nostettua itsensä sarjan pistetaulukossa komeasti neljänneksi, joten vasta kaksi vuotta rallin puolella kilpaillut nuorukainen on ottanut kuluneen kauden aikana huimia kehitysaskeleita eteenpäin.

– Ihan tyytyväinen täytyy olla kauteen, vaikka monia erilaisia ongelmia oli alkuvuodesta. Kesällä, kun päätettiin yrittää ihan tosissaan, niin sillon sijoitukset parani ja hommaan alkoi löytymään myös rytmi. Tyytyväinen täytyy olla myös siihen, että autoon ei tullut mitään kolhuja koko kauden aikana. Tietysti vähän ollaan ojan pohjalla menty, mutta ei mennyt vehkeet rikki ollenkaan, Sahila huomauttaa.

– Isoin kehitys on tapahtunut tottakai nuotissa, mutta kyllä myös ajaminen paranee koko ajan, kun siihen saa rutiinia. Todella vähän ollaan kuitenkin päästy ajamaan, kun ei ole Suomessa kilpuria ollenkaan.

Tulevaisuuden suhteen suunnitelmat ovat vielä auki, mutta yksi vaihtoehto on jatkaa tutussa sarjassa myös ensi kaudella.

– Toivottavasti päästään täällä ajamaan myös ensi vuonna. Heti kauden alusta lähtien olisi mahdollisuudet taistella jo voitosta, Sahila toteaa luottavaisena.

Peugeot 208 Rally Cupin pisteet 7/7 osakilpailua

1) Laurent Pellier 101
2) Efren Llarena 69
3) Karl Pinheiro 57
4) Aki Sahila 50
5) Quentin Ribaud 42

Teksti: Taneli Niinimäki, Aki Sahilan tiedotus
Kuva: Bastien Roux


Facebook kommentit