Sahilan ensimmäinen palkintosijoitus ei tullut helpolla – “Tiet oli todella karussa kunnossa”

30.8.2017 / 10:43
Aki Sahila oli hyvässä vauhdissa Ranskan soralla viime viikonloppuna (Kuva: Bastien Roux).

[ A- ] / [ A+ ]

Aki Sahila ajoi toiseksi Ranskan Peugeot 208 Rally Cupin viidennessä osakilpailussa viime viikonloppuna. Soralla ajetun Rallye Terre de Lozere -kilpailun voittoon ajoi Laurent Pellier. Palkintosijoitus oli Sahilalle uran ensimmäinen tässä sarjassa.

Mänttäläinen Aki Sahila lähti viime vuodelta tuttuun kisaan odottavaisin mielin. Alkukaudesta lähinnä tärkeitä kilometrejä kerännyt nuorukainen oli päättänyt tähän kilpailuun laittaa kaasun pohjaan heti alkumetreistä lähtien.

– Tuloksellisesti meni paremmin kun uskottiin, mutta tarkoitus olikin lähteä nyt ajamaan kunnolla kilpaa ja siinä onnistuttiin. Ajo tuntui maistuvan ja saatiin tehtyä hyviä pätkäaikoja. Nuotti alkoi nyt myös luonnistumaan hyvin, Sahila totesi rallin jälkeen tyytyväisenä.

Täysin ilman ongelmia ei Sainteloc-tallissa kilpailevan Sahilan ralli kuitenkaan sujunut.

– Tiet oli todella karussa kunnossa jo ekalla lenkillä. Lauantain vikalla pätkällä ajettiin jo rauhassa ja koitettiin vältellä ongelmia, mutta siltikin molemmat eturengaat menivät ja ajo muuttui aika mielenkiintoiseksi. Sijoitukseen se ei onneksi vaikuttanut, kun muilla oli myös ongelmia. Sunnuntaina oli vielä tilannetta, kun huomattiin pieni reikä öljytankissa, mutta selvittiin onneksi maaliin asti, Sahila kertasi.

Sahila oli vielä kolmannella sijalla ennen viimeistä erikoiskoetta, mutta tallikaveri Efren Llarenan saama kuuden minuutin aikasakko johtopaikalta nosti suomalaisen maalissa toiseksi.

– Tallikaveri jäi vikalla pätkällä tien varteen, mutta keltaisten lippujen ansiosta pääsi vielä rauhassa ajamaan maaliin asti. Tuomaristo kuitenkin antoi tästä aikasakon ja noustiin sen myötä toiselle sijalle.

Kyseessä oli vasta Sahilan uran 14. ralli, joten kehitys on nuorukaisella ollut huimaa. Kausi jatkuu reilun kuukauden kuluttua, kun vuorossa on sarjan kuudes osakilpailu, Rallye Terre des Cardabelles.

– Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan kisaan. Siellä on luvassa samanlaista tiestöä, eli järkeä täytyy taas käyttää, Sahila sanoo.

Lue myös! Sahilalla hieno viikonloppu Mende’n soralla – ”Uran ensimmäinen palkintosijoitus tässä sarjassa” (28.8.2017)

Teksti: Aki Sahilan tiedote


Facebook kommentit