Sähköformuloilla takanaan nyt kolme täyttä kautta – Missä suomalaiskuljettajat?

5.8.2017 / 08:51
Lucas di Grassi ja ABT Schaeffler Audi Sport juhlivat mestaruutta Montrealissa (Kuva: FIA Formula E).

[ A- ] / [ A+ ]

Sähköformuloiden historian kolmas kausi saatiin päätökseen viikko sitten Kanadan Montrealissa ja mestariksi kruunattiin brasilialainen Lucas di Grassi. Sähköformuloiden eli FIA Formula E -sarjan tulevaisuus näyttää erittäin hyvältä, sillä mukaan on liittymässä isoja autonvalmistajia tulevina vuosina ennen kaikkea Saksasta.

FIA Formula E -sarja saatiin päätökseen viikko sitten Kanadan Montrealissa. Vaikka kauden viimeiseen kilpailuviikonloppuun lähdettiinkin hallitsevan mestarin Sebastien Buemin pistejohdossa, niin mestariksi kruunattiin lopulta Lucas di Grassi, joka ajoi Montrealissa lauantain lähdössä paalupaikalta voittoon ja oli sunnuntaina seitsemäs. Buemin ongelmat alkoivat jo vapaissa harjoituksissa, missä hän ajoi ulos ja romutti autonsa. Kilpailulähdötkään eivät Buemille menestystä tuoneet ja näin sveitsiläinen joutui tyytymään hopeaan.

VUonna 2010 19 F1-kilpailua ilman suurempaa menestystä ajanut di Grassi saavutti sähköformuloiden mestaruuden nyt kolmannella yrittämällään. Ja joku voisi sanoa, että juuri kolmannella yrityksellä sen mestaruuden pitikin tulla, olihan kahden edellisen kauden sijoitukset olleet toinen ja kolmas. 11. elokuuta 33 vuotta täyttävä di Grassi ajoi mestaruuskaudellaan kaksi voittoa, kolme paalupaikkaa ja yhteensä seitsemän palkintosijoitusta 12 kilpailulähdössä. Ainoastaan Pariisin osakilpailussa di Grassi jäi pisteittä.

– Tämä päivä on urani paras päivä tähän mennessä. Olen uskonut sähköformuloihin ja tähän sarjaan ensimmäisestä päivästä lähtien, koska niin maailma, kuin moottoriurheilukin on kokemassa muutosta. Kolme vuotta sitten voitin ensimmäisen kisani tässä sarjassa ja nyt olen vihdoinkin myös mestari, di Grassi kommentoi Audi Motorsportin tiedotteessa kauden viimeisen kilpailulähdön jälkeen.

Di Grassi on ajanut kolmen kauden aikana 33 kilpailussa kuusi voittoa ja saavuttanut 20 palkintosijoitusta.

– ABT Sportsline, Schaeffler ja Audi Sport ovat tehneet täydellistä työtä, eikä vähiten New Yorkin (kauden toiseksi viimeinen kilpailuviikonloppu) kisaviikonlopun jälkeen jossa emme olleet niin vahvoja. Täällä Montrealissa, sarjan parhaalla radalla, olimme nopeita heti alusta lähtien, di Grassi hehkutti.

Sähköformuloiden historian kolmannella kilpailukaudella sarjassa nähtiin mukana 25 kuljettajaa, joista pisteille ylsi 23. Di Grassin tavoin entisiä F1-kuljettajia olivat mm. Buemi (55 kilpailua Toro Rossolla, 29 MM-pistettä), Jean-Eric Vergne (58 kilpailua Toro Rossolla, 51 MM-pistettä), sekä Nick Heidfeld, joka F1-urallaan ajoi 185 kilpailua ja saavutti 13 palkintosijoitusta (ei voittoja).

Nicolas Prost on Formula 1:sten nelinkertaisen maailmanmestarin Alain Prostin poika ja sähköformuloiden historian ensimmäisen mestaruuden aikoinaan voittanut Nelson Piquet Jr puolestaan kolme maailmanmestaruutta voittaneen Nelson Piquetin poika. Tällä kaudella Piquet Jr oli loppupisteissä vasta sijalla 11, Prost kuudes.

“Kaikki autonvalmistajat ovat menossa samaan suuntaan”

Aivan kuten on kuluvan kalenterivuoden aikana useaan otteeseen eri yhteyksissä todettu, niin sähköformuloita ei pysty pysäyttämään tällä hetkellä kukaan tai mikään ja sarja onkin menossa eteenpäin kovaa vauhtia. Eikä vähiten siksi, että sarjaan on lähdössä mukaan useita isoja autonvalmistajia, joista ensimmäisenä Audi jo tulevalla kaudella. Audi on aiemmin ollut mukana di Grassin edustaman Abt Schaeffler -tiimin taustalla, mutta nyt s ottaa siis tuon tiimipaikan sarjasta haltuunsa.

BMW ilmoitti aiemmin tänä vuonna, että se lähtee kaudella 2018-2019 Andretti Formula E Team -tallin moottorintoimittajaksi. Montrealissa ajetun kauden päätösosakilpailun yhteydessä uutisoitiin, että kaudella 2019-2010 on puolestaan Mercedes-Benzin, sekä Porschen vuoro liitty mukaan sarjaan.

Saksalaisjättiläisten lisäksi myös Italian oma jättiläinen Fiat on ilmaissut kiinnostuksensa sarjaa kohtaan ja mikäli Fiat liittyisi mukaan, niin se tulisi mitä todennäköisemmin mukaan joko Alfa Romeon tai Maseratin nimellä. Kun mukana on ennestään jo mm. Jaguar ja Renault, niin sähköformuloiden sarjasta tulee lähivuosina se sarja, jossa on mukana eniten autonvalmistajia muihin sarjoihin verrattuna. Sarjan menestynein kuljettaja Sebastien Buemi uskoo vakaasti sarjan tiedotteessa, että sähköformulat on juuri nyt se juttu, missä autonvalmistajien kannattaakin olla mukana.

– Uskomaton uutinen (Mercedes-Benzin ja Porschen liittyminen mukaan) ja Formula E -sarjalle todellinen unelmien täyttymys. Mielestäni millään muulla moottoriurheilusarjalla ei ole juuri nyt näin valoisia tulevaisuudennäkymiä. Selkeästi on nähtävissä, että kaikki autonvalmistajat ovat menossa tekemissään päätöksissä samaan suuntaan. Vielä pari vuotta sitten en olisi tähän henkilökohtaisesti uskonut. Mutta onhan meillä sarjassa loistava kalusto, hienot kilpailupaikat ja hienoja autonvalmistajia, Buemi hehkuttaa.

Buemi voitti päättyneellä kaudella eniten kisoja ja johti sarjaa aina päätösosakilpailuun asti, mutta hävisi lopulta mestaruustaistelun siis di Grassille. Buemin edustama Renault E.Dams -talli kuitenkin voitti tallien mestaruuden jo kolmantena kautena peräkkäin ja Buemi jatkaa edelleen sarjan voitokkaimpana kuljettajana 12 ykkössijallaan kolmen kauden aikana. Voittotilastossa toisena ja kolmentena olevat di Grassi (6), sekä Sam Bird (5) eivät yhteensäkään ole keränneet niin paljon voittoja kuin mitä Buemi.

Sähköformuloiden historian neljäs kilpailukausi käynnistyy joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna Hong Kongissa. Sinivalkoisin lasein katsottuna ei voi kuin ihmetellä miten suomalaiskuljettajia ei ole vielä sarjaan mukaan löytynyt. Japanissa kilpaileva Heikki Kovalainen olisi tähän sarjaan erinomainen kiinnitys ja nostaisi varmasti sarjan kiinnostavuutta autourheiluhullussa Suomessa.

Sarjassa olisi tilausta ehdottomasti tällä hetkellä myös maailmanlaajuisesti tunnetulle, todelliselle tähtikuljettajalle. Tosin varsin moni F1-tähti, mm. Kimi Räikkönen, on ilmoittanut jo aikoja sitten, että sähköformulat ovat liian hitaita ja eivät tästä syystä heitä kiinnosta. Mutta pitää myös muistaa, että sarjaa on ajettu nyt vasta kolmen kauden ajan. Isojen autonvalmistajien lähtiessä mukaan sarjan toimintaan on selvää, että kehitysaskeleita jokaisella osa-alueella tullaan tämän myötä ottamaan tulevaisuudessa paljon nopeammin kuin aiempina vuosina.

Kuten todettua, niin sähköformuloiden tulevaisuus näyttää kaikin puolin erittäin hyvältä.

Kauden 2016-2017 kuljettajien loppupisteet

1) Lucas di Grassi (ABT Schaeffler Audi Sport) 181
2) Sebastien Buemi (Renault E.Dams) 157
3) Felix Rosenqvist (Mahindra Racing) 127
4) Sam Bird (DS Virgin Racing) 122
5) Jean-Eric Vergne (Techeetah) 117
6) Nicolas Prost (Renault E.Dams) 93

Tallien loppupisteet

1) Renault E.Dams 268
2) ABT Schaeffler Audi Sport 248
3) Mahindra Racing 215
4) DS Virgin Racing 190
5) Techeetah 156
6) NextEV NIO 59

Formula E -sarjan mestarit 2014-2017

2014-2015 – Nelson Piquet Jr
2015-2016 – Sebastien Buemi
2016-2017 – Lucas di Grassi

 

 

 

Lue myös! Audi ensimmäisenä saksalaisvalmistajana mukaan sähköformuloihin (7.7.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Videot: FIA Formula E Championship (YouTube)


Facebook kommentit