MOTORSPORT

Sairastelu vei Lindholmilta parhaan terän

Hyundain Emil Lindholmin ja Reeta Hämäläisen Kroatian MM-ralli ei vastannut kaksikon ennakko-odotuksia. WRC2-luokan kahdeksas sija ei ollut sitä, mitä he lähtivät hakemaan.
 

Hyundai Motorsport N-tiimin Emil Lindholmin ja Reeta Hämäläisen mahdollisuudet pärjätä Kroatian MM-rallissa kariutuivat Lindholmin sairastuttua maanantain ja tiistain vastaisena yönä. 

Aggressiivinen vatsatauti ja koko ralliviikon mittainen sairastelu vei suomalaiskuljettajan otteista parhaan terän

– Tämä olisi varmasti ollut hieno kisa, mutta kyllä meidän mahdollisuutemme pärjätä menivät jo tiistain ja keskiviikon aikana. Olin todella kipeä, ruoka ei pysynyt sisällä, olin väsynyt ja veto poissa, joten en pystynyt nuotituksessa keskittymään siten, kuin hyvän nuotin tekeminen olisi edellyttänyt. Nuotittaminen oli vaikeata, Lindholm tunnustaa.

Lindholm kertoo, että ralliauton ajaminen ei koskaan aikaisemmin ole ollut yhtä vaikeata kuin Kroatiassa.

– Vaikka olisi nuhakuumetta, ajaminen tulee selkärangasta. Nyt olo oli poikkeuksellisen huono ja vieläkin hutera. Kun tänään aamulla nousin sängystä, oloni oli ihan puhditon. Rallin avauspäivänä harmittavat rengasrikot sotkivat kisamme lopullisesti. En osaa sanoa, mitä olisi pitänyt tehdä toisin. Huonoa tuuria. 

– Kilpailun avauspätkällä iso kivi oli noussut ajouralle ja toisessa tapauksessa asfaltin reuna teki tuhojaan. Se oli vain meidän kohtalomme tällä kertaa.

Lindholm kehuu päivitettyä autoaan sekä tiiminsä CHL Sport Auton toimintaa.

– Tiimimme teki koko rallin ajan hienoa työtä. Myös päivitetty automme on askel eteenpäin. Saimme lauantaina ajettua hyviä EK-aikoja ja osoitimme, että Hyundain suorituskyky asfaltilla on hyvä. Päivitetyssä moottorissa on parempi kaasun vaste sekä entistä laajempi tehoalue. 

– Sunnuntaina pieni tekninen häiriö vei vähän aikaa, mutta saimme korjattua asian siirtymäosuudella, Lindholm kertoo.

Lindholm on ajanut kauden aikana kaksi MM-osakilpailua ja kauden kolmannen MM-rallin ajankohta ajoittuu touko-kesäkuun vaihteeseen. 

– Sardinian MM-rallia suunnittelemme seuraavaksi, Lindholm paljastaa.

Lähde: Emil Lindholm tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com