Saksalaismedia: Brittitallin pomolta tyly arvio Rovanperästä – “Aivan liian aikaisin”

6.5.2019 / 18:37
Kalle Rovanperä kilpailee tulevana viikonloppuna Chilessa (Kuva: Pasi Salminen / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener ei usko Kalle Rovanperän olevan valmis vielä WRC-auton rattiin kaudella 2020.

Tällä kaudella kolmeen MM-ralliin tähän mennessä osallistunut Kalle Rovanperä, 18, on viime kuukausina ollut aiempaa vähemmän esillä mediassa ja ennen kaikkea huhupuheissa tulevaisuuden osalta. Selvää kuitenkin on, että rallin ehdoton huippulupaus on merkitty mies MM-sarjan kaikkien tallien päälliköiden papereissa ja varsinkin, kun neljästä tallista kolmessa on avautumassa kuljettajapaikkoja ensi kaudelle.

Yksi näistä talleista on M-Sport Ford, jonka nykyisistä kuljettajista molempien, sekä Elfyn Evansin, että Teemu Sunisen, sopimukset päättyvät tähän kauteen. Saksalaisen Rallye Magazinin haastattelussa brittitallin tallipäällikkö Richard Millener vahvistaa heidän olevansa erittäin kiinnostuneita Toyotalla tällä hetkellä ajavasta Ott Tänakista. Sen sijaan Rovanperän suhteen Millener sanoo suoraan, että suomalaisnuorukaisen aika ei ole WRC-auton ratissa vielä ensi kaudella. Ei ainakaan heidän tallissaan.

– Hänet julistettiin menestyjäksi aivan liian aikaisin. Hänen on aika näyttää ensin tasaisia suorituksia R5-autolla, Millener näkee.

Viime kaudella Rovanperä ajoi MM-sarjassa WRC2-luokan voittoon Walesissa ja Espanjassa, sekä oli toinen Monte Carlossa ja Saksassa. Kuluva vuosi sen sijaan on lähtenyt käyntiin vaisummin, kun kaikissa kolmessa ajamassaan MM-rallissa Rovanperä on sortunut ajovirheeseen ja ulosajoon. Seuraavaksi Rovanperä kilpailee Chilen MM-rallissa, joka ajetaan tulevana viikonloppuna.

Rallin MM-sarjassa nykykuljettajista sopimukset ensi kaudelle ovat Citroen-kaksikolla Sebastien Ogier ja Esapekka Lappi, sekä Hyundain Thierry Neuvillella ja Sebastien Loebilla. Sen sijaan Evansin ja Sunisen lisäksi Toyotan Jari-Matti Latvalan, Kris Meeken ja Tänakin, sekä Hyundain Andreas Mikkelsenin ja Dani Sordon sopimukset päättyvät tähän kauteen.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit