MOTORSPORT

Saksan GT Masters -sarja päättyi Lindholmin osalta keskeytykseen – “Turhan paljon pieniä ongelmia koko kauden”

Attempto Racingin Emil Lindholmin ja hänen saksalaisen ajajaparinsa Jonathan Judekin takkuinen kausi ADAC GT Masters -ratasarjassa päättyi Hockenheimin finaalilähdössä keskeytykseen.

Viikonlopun ensimmäisessä startissa lauantaina suomalais-saksalainen autokunta sijoittui sijalle 20.

– Lauantaina auto oli ihan ok, mutta meiltä puuttui vauhtia. Sunnuntain kisassa auto kulki suorilla hyvin. Olin suoravauhdeissa kisan toiseksi nopein (264,05 km/h), joka oli hyvää kyytiä, koska emme päässeet hyödyntämään muiden imua, Emil Lindholm sanoo.

– Viiden ajetun kierroksen jälkeen tekniset ongelmat alkoivat. Ensin automme kaasupoljin muuttui tahmeaksi ja se ei palauttanut kunnolla. Muutamaa kierrosta myöhemmin jarrupoljin jäi pohjaan. Emme halunneet ottaa riskiä ja jatkaa, joten päätimme keskeyttää ja ajoin ratavarikolle, Lindholm jatkaa.

Kausi 2017 ADAC GT Masters -sarjassa ei tarjonnut sitä, mitä 20-vuotias Lindholm lähti keväällä hakemaan. Tavoite oli ajaa yhdessä osakilpailussa kymmenen parhaan joukkoon ja pisteille, mutta tavoite jäi toteutumatta.

– Meillä oli turhan paljon pieniä ongelmia koko kauden. Emme onnistuneet myöskään aika-ajoissa. Omalta kohdaltani kaudesta jäi päällimmäiseksi mieleen Nurburgringin aika-ajo, jossa ajoin automme 30:n auton joukossa ruutuun 14. Tänä vuonna ei vain oikein mikään osunut kohdilleen. Pieniä juttuja, joiden takia hävisimme kierrosajoissa kymmenyksiä liikaa, Lindholm harmittelee.

Lindholmin ajokiireet jatkuvat jo tulevana viikonloppuna, kun rata-autoilu vaihtuu ralliksi, jossa Lindholm tavoittelee uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta. Lindholm starttaa Tampereella ja sen ympäristökuntien alueella ajettavaan kauden viimeiseen SM-ralliin SM3-luokan kärkipaikalta.

Teksti: Marko Mäkinen, Emil Lindholmin tiedotus
Kuva: ADAC Motorsport

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com