MOTORSPORT

Saksan MM-rallicrossissa luvassa huikea suomalaiskohtaaminen: Grönholm-Hallman

Rallicrossin MM-sarjan Saksan osakilpailu tulevana viikonloppuna on pääluokan osalta peruttu, mutta RX2e-luokassa kilpaillaan ja mukana nähdään kaksi suomalaiskuljettajaa.

Suomalaisittain katsottuna rallicrossin MM-sarjan Saksan osakilpailu Esteringin radalla tulevana viikonloppuna sai suuren määrän lisää mielenkiintoa, kun pääluokan MM-pisteissä toisena olevan Niclas Grönholmin ruotsalaistiimi CE Dealer ilmoitti Grönholmin kilpailevan Saksassa MM-sarjan kakkosluokassa, RX2e:ssä. Grönholmin lisäksi kakkosluokassa Saksan osakilpailussa vierailee inkoolaisen tiimikaveri Klara Andersson.

– Tottakai on surullista, että emme voi kilpailla RX1e-autoilla, mutta tämä on loistava tapa jatkaa kautta. RX2e:ssä on lahjakkaita kuljettajia ja luokka on tasainen. Ei minulla ole mitään odotuksia. Mennään tekemään parhaamme ja katsotaan mihin se riittää, Grönholm kommentoi MM-sarjan tiedotteessa.

Saksa on jo kolmas MM-sarjan pääluokan osakilpailu peräkkäin tänä vuonna, mikä perutaan sen jälkeen, kun Englannin Lydden Hillissä ranskalaisen Special One Racing -tiimin autot ja varikkopilttuu paloivat autojen akkujen latauksen yhteydessä. FIA:n tutkimukset palon syttymissyystä ovat edelleen kesken ja turvallisuussyistä RX1e-luokan osalta kilpailut ovat jääneet ajamatta niin Englannissa, Belgiassa, kuin nyt tulevana viikonloppuna Saksassa.

MM-sarjan edellisessä osakilpailussa Belgiassa MM-sarjan pääluokan tähdistä Johan Kristoffersson, Hansenin veljekset Timmy ja Kevin, sekä Ole Christian Veiby kilpailivat RX2e-luokassa. Kristoffersson, rallicrossin viisinkertainen maailmanmestari, näytti suuruutensa ajamalla voittoon, vaikka finaalissa ruotsalaisen autosta takarenkaan ripustukset pettivätkin. Timmy Hansenin finaali päättyi keskeytykseen. Kevin Hansen ja Veiby eivät finaaliin selviytyneet.

Grönholmin lisäksi Saksassa radalla nähdään suomalaiskuljettajista myös Tommi Hallman, joka Englannin Lydden Hillissä heinäkuussa ajoi RX2e-debyyttikilpailussaan heti komeaan voittoon. Grönholm on rallicrossin MM-sarjan historian menestynein suomalaiskuljettaja kautta aikojen, kun taas Hallmanin tie kohti lajin huippua on käynnistynyt alemmissa luokissa ja kolmessa eri sarjassa huikealla 17 kilpailun palkintoputkella (11 voittoa).

Saksassa ajettava RX2e-luokan kilpailu on kuluvan kauden osalta viides ja samalla myös kauden viimeinen. Mestaruustaistelussa mukana on kolme ruotsalaiskuljettajaa, jotka mahtuvat ennen finaaliviikonloppua viiden pisteen sisään: Nils Andersson (59 pistettä), Mikaela Åhlin-Kottulinsky (57), sekä Isak Sjökvist (54) ratkaisevat mestaruuden kohtalon tänä vuonna. Grönholm ja Andersson eivät pääluokan vierailevina kuljettajina aja Saksassa RX2e:n pisteistä.

MM-sarjan RX2e-luokan lisäksi Saksassa kilpailevat EM-sarjan RX1- ja RX3-luokka, joille molemmille kyseessä on kauden viimeinen osakilpailu. Suomalaisen SET Promotion -tiimin kuljettaja Anton Marklund on erittäin lähellä uransa toista RX1-luokan Euroopan mestaruutta, onhan ruotsalaisen pistejohto toisena olevaan Janis Baumanikseen jo 20 pistettä. RX1-luokassa Saksan Esteringillä mukana nähdään myös Mikko Ikonen, joka Belgiassa ei selviytynyt finaaliin.

Niclas Grönholm, 27

Rallicrossin kaksinkertainen MM-pronssimitalisti (2021, 2022)
71 MM-starttia, 7 voittoa ja yhteensä 14 palkintosijoitusta
MM-sarjan kaikkien aikojen voittotilastossa viidentenä

Tommi Hallman, 22

Nitro Rallicrossin NEXT-luokan Euroopan mestari 2022
Nitro Rallicrossin NEXT-luokan Maailman finaalin voittaja 2023
Rallicrossin RallyX-sarjan Supercar Lites mestari 2021
Yksi MM-sarjan osakilpailu RX2e:ssä, yksi voitto (Lydden Hill 2023)

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com