MOTORSPORT

Salmenautio debytoi Lamborghini Super Trofeo -sarjassa – “Tätä on odotettu”

Lamborghinin merkkiluokka Super Trofeo Europe käynnistyy tulevana viikonloppuna Italian Imolassa. Suomalaisväriä sarjassa edustaa Jesse Salmenautio, joka kilpailee ensimmäistä kertaa yli 600-hevosvoimaisen Huracan Super Trofeo -kilpa-auton ratissa.

Jesse Salmenautio aloittaa debyyttikautensa Lamborghini Super Trofeo Europe -sarjassa. Menestyksekkäässä Iron Lynx -tiimissä ajavan Salmenaution valmistautuminen kauteen on ollut perusteellista ja monipuolista.

– Onhan tässä jo hetken aikaa odoteltu, että päästään ajamaan kilpaa. Kauden valmistautumiseen on testien lisäksi sisältynyt kardio- ja lihaskestävyysharjoittelua sekä tietysti simulaattoriajoa. Erityinen harjoittelumahdollisuus avautui Seinäjoella, jossa pääsin hakemaan tuntumaa Cave Oy:n simulaattorissa, joka on rakennettu vanhaan Aston Martinin runkoon ja kiinnitetty pitkien jousien päälle simuloiden auton korin liikkeitä, Salmenautio taustoittaa tiedotteessa.

Kauden avauskisan yhteydessä Imolassa ajetaan kestävyyskisojen maailmanmestaruussarja WEC:n osakilpailu. Perinteikäs Imolan 22-vuotiaan kuljettajan mieleen.

– Radan varsilla tulee varmasti olemaan todella paljon katsojia. Lisäksi Imolan kaupunki on aivan täynnä, varsinkin kun rata on aivan taajaman vieressä. On hienoa, että päästään ajamaan WEC:in kanssa samana viikonloppuna.

– Pidän Imolan radasta. Se on kuljettajalle mukava, vaikka onkin haastava. Italian F4-sarjassa olen ajanut aika paljon testejä ja kisoja Imolassa ja sieltä on hyviä suorituksia, mutta GT-autolla rata on ihan eri pikkuformulaan verrattuna, Salmenautio jatkaa.

Viime vuonna GT3-kalustolla debytoinut Salmenautio lähtee uuteen kauteen ja luokkaan itsevarmana. Kautta edeltäneet testit ovat sujuneet hyvin ja tavoitteena on hätyytellä kärkisijoja heti kauden alusta lähtien. 

– Olen luottavainen tulevasta viikonlopusta. Tiedän vauhtini riittävän, mutta pitää vaan saada kaikki pikkuasiat huomioitua ja tehtyä tarkasti, jotta saa täyden potentiaalin itsestä irti. Fiilis on hyvä myös siksi, että tiimikaverini oli testeissä hyvässä vauhdissa, ja hän vaikuttaa tasaiselta ja varmalta kuljettajalta. Lähdetään tekemään omaa parasta, avaamaan kausi hyvin sekä hakemaan palkintokorokepaikkaa, Salmenautio kertoo.

Lamborghini Super Trofeo Europen kilpailut näytetään suorina lähetyksinä sarjan YouTube-kanavalla.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com