Salo Skodalla SM-finaaliin, Korpiaho Peugeotin rattiin – “Mielenkiintoinen kokeilu”

10.9.2018 / 19:07
Juha Salo Sastamalan SM-rallissa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Hannu’s Rally Teamin Juha Salo ja kartanlukija Topi Luhtinen starttaavat SM-rallikauden päätösosakilpailuun syyskuun viimeisenä viikonloppuna Printsport Racingin Skoda Fabia R5 -autolla. Kokeilu tuli ajankohtaiseksi sen jälkeen, kun edellisen SM-rallin tuloksena Salon teoreettisetkin mahdollisuudet SM-mitaleihin menivät.

Juha Salon käsistä tuttu Peugeot 208 T16 R5 -auto esiintyy SM-kauden päätösrallissa ratamoottoripyöräilyn moninkertaisen Suomen mestarin Erkka Korpiahon ajamana. Salo painottaa, että kysymyksessä on yhden rallin mittainen kokeilu.

– Meillä on Peugeotin ja merkin maahantuojan Auto-Bon Oy:n kanssa loistava yhteistyöjakso. Kun autoani kohtaan osoitettiin kiinnostusta ja mahdollisuuteni SM-mitaleihin edellisen osakilpailun jälkeen olivat menneet, niin yhteistyökumppaneideni ehdotuksesta päädyimme tällaiseen kokeiluun ja vuokraratkaisuun, Salo taustoittaa.

Salolle Skodan vuokraa Printsport Racing, josta Salon oman huollon avuksi tulee yksi mekaanikko ja hänen mukanaan uudesta automallista tarvittava tietotaito.

– Tämä on mielenkiintoinen kokeilu, josta ei vielä tiedä odottaa mitään. Ajan Skodalla juuri ennen rallia pari lyhyttä testiä erityyppisillä teillä, ensimmäinen osuus isommalla ja toinen pienemmällä tiellä. Peugeot on edellisen SM-rallin jäljiltä huollettu ja hyvässä iskussa, joten uskon, että Erkka pärjää omassa luokassaan Peugeotilla mainiosti, Salo ennakoi.

Rallin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Turun ja Salon seudulla syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

Teksti: Marko Mäkinen, Juha Salon tiedotus


Facebook kommentit