Salo teki Rovaniemellä paluun palkintopallille, Kouvolassa paluu voittajaksi? – “Paljon opittiin”

6.2.2019 / 07:53
Juha Salo ajoi Tunturirallissa tammikuussa kolmanneksi (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari Juha Salo teki Rovaniemellä paluun palkintopallille rallin SM-sarjan SM1-luokassa vuoden tauon jälkeen. Ensi viikolla ajettavassa Kouvolan SM-rallissa Salo metsästää ensimmäistä SM-sarjan osakilpailuvoittoaan sitten syyskuun 2017 startaten reitille yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista.

Vielä kaudella 2017 Juha Salo, 42, taisteli rallin SM-sarjassa SM1-luokan Suomen mestaruudesta Peugeotillaan aina kauden viimeisen osakilpailun viimeisille metreille asti. Viime vuonna Skoda-kuljettajat dominoivat SM-sarjaa ja ennen kauden viimeistä osakilpailua Salo teki varsin odotetun päätöksen, vaihtoi Peugeotista Skodan rattiin.

Vielä Turku-Salon SM-rallista Salo ei suurempaa menestystä viime syksynä onnistunut Skodalla saavuttamaan, mutta talven ahkera testityö ja autoon tutustuminen toivat karkkilalaiselle tämän kauden avauksesta Tunturirallista kolmannnen sijan. Kyseessä oli Salolle ensimmäinen palkintosijoitus SM-sarjassa sitten syksyn 2017.

– Siinä valossa ihan hyvä fiilis. Olisin toki halunnut olla täälläkin korkeammalla, mutta nyt meni näin. Yritin ajaa Teemua (Asunmaa) kiinni, mutta lumipölyä oli sen verran, että kai sitä voi paskahousuudeksi sanoa, kun ei uskalla vetää, Salo ruoski itseään Rovaniemellä SM-sarjan kauden avauksen jälkeen tammikuun viimeisenä lauantaina.

Samaan hengenvetoon Salo myös muistutti nyt tulleen pistepotin tärkeydestä koko kautta ajatellen, isolla riskillä parin ylimääräisen pisteen metsästys vaikeissa olosuhteissa kun saattaisi huonoimmassa mahdollisessa skenaariossa kääntyä nollakilpailuksi.

– Kyllähän siinä lumipölyssä ajaessa väkisinkin alkaa myös miettiä, että jotain pisteitäkin olisi hyvä täältä saada mukaan. Jos vedät auton romuksi sen takia, että et näe, niin on sekin tyhmää. Siinä valossa nämäkin pisteet lämmittää ja tästä on hyvä jatkaa kohti Kouvolaa, Salo korosti.

Ennen Tunturirallia Salo ilmoitti, että tavoitteena on avata kausi voitolla. Emil Lindholmin kyytiin ei kuitenkaan kenelläkään ollut kaksipäiväisessä kilpailussa mitään asiaa, vaan Volkswagenilla ensimmäisen kilpailunsa ajanut espoolainen jyräsi virheettömän ajon ja lähtöpaikkaetunsa myötä ylivoimaiseen voittoon.

– Tottakai tavoite Rovaniemelle oli se, että pystyttäisiin nousemaan takaisin kärkeen. Mutta jo perjantaina nähtiin, että Emilillä lähti hyvin kulkemaan ja hän pystyi myös hyödyntämään lähtöpaikkansa ajaen myös todella hyvin. Emil teki tuossa tilanteessa juuri sen mitä pitikin tehdä, ajoi virheettömän suorituksen. Jos toisella on 40 sekuntia etumatkaa, niin ei niitä enää tänä päivänä saa ajamalla kiinni, sellaista jeesusta ei näistä hommista löydy, Salo muistutti.

 

Juha Salo ajoi Kouvolan SM-rallin voittoon talvella 2011 (Kuva: Rallin SM-sarjan media).

 

“Sehän kuuluu tähän peliin”

Salo on nyt ajanut Skoda Fabia R5 -autolla kaksi SM-rallia napaten niistä sijat viisi ja kolme. Kun tuota tilastoa pohtii tasaisen taulukon matematiikalla, niin Kouvolassa ensi viikolla Salo juhlisi ensimmäistä SM-rallin voittoaan sitten syyskuun 2017. Rovaniemeltä tammikuussa tulleet yli 250 ek-kilometriä tekivät Skodasta jälleen tutumman auton Salon käsissä.

– Paljon kyllä opittiin ja varsinkin se, että tuolla autolla voi vetää ihan pirun rohkeasti menemään. Alussa vähän arkailin ihan suotta, liian pienellä vaihteella ajelin muutamaan kohtaan, Salo kuvaili.

Salolla on hyviä muistoja Kouvolan SM-rallista, sillä kun Kouvolassa edellisen kerran ajettiin SM-sarjan talviosakilpailu vuonna 2011, juhli Salo yleiskilpailun voittoa Mitsubishi Lancer Evo 10:n ratissa. Matti Rantanen Peugeot 207 S2000 -autollaan jäi 9,1 sekunnin päähän. Tulevan kilpailureitin suhteen Salolla oli omat toiveensa ja kun reitti viime viikolla julkistettiin, niin voitiin todeta Salon toiveiden toteutuneen.

– Jännä nähdä, että mihin se reitti tulee suuntautumaan. Toivottavasti ei mennä alaspäin, vaan mennään ylöspäin, perinteisille Kouvolan pätkille. Niitä olisi hienoa lähteä ajamaan taas, Viuhkolaa ja muuta, Salo pohti Tunturirallin jälkeen.

Kouvolassa nähdään SM1-luokassa mukana 15 kuljettajaa. Rovaniemellä voittanut Lindholm ajaa samaan aikaan Ruotsin MM-rallissa, joten selvää siis on, että tälle kaudelle saadaan luokkaan uusi voittaja. Salon lisäksi kuumin ennakkosuosikki on Teemu Asunmaa ja mikään kovin suuri yllätys ei olisi se, että näiden kahden Suomen mestarin välillä tultaisiin näkemään tiukka sekuntitaistelu voitosta.

Kokenut Jari Ketomaa tulee varmasti menemään myös kärkivauhtia Kouvolassa ja samoin Rovaniemellä nousujohteisen kilpailun ajanut Henrik Pietarinen. Kristian Kiviniemelle on jälleen tarjolla mustan hevosen viittaa ja Kiviniemi itsekin myönsi Tunturirallin jälkeen, että kesäkauden kilpailut sopivat hänelle talvikautta paremmin. Lisää mielenkiintoa SM1-luokkaan tuo etuvetokalustolla viime vuosina kovaa jälkeä tehnyt Samuli Vuorisalo, joka nyt debytoi nelivetoauton ratissa. Vuorisalo kilpailee Kouvolassa TGS Worldwide -tiimin Skodalla.

Jos oli viime kausi SM1-luokassa Eerik Pietarisen dominointia, niin kuluvasta kaudesta on lupa odottaa mestaruustaistelun suhteen selkeästi paljon tasaisempaa. Ja siinä mestaruustaistelussa on mukana useampikin kuljettaja.

– Kyllä, tulee varmasti SM1-luokassa mielenkiintoisia ja tiukkoja kamppailuja kauden aikana. Siinä varmaan jollain saattaa mennä koriakin vaihtoon jossain vaiheessa, kun joutuu riskejä ottamaan ja haluaa voittaa. Mutta sehän kuuluu tähän peliin, Salo muistutti.

Rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan Kouvolassa 15.-16. helmikuuta.

SM1-luokan pistetilanne 1/7 osakilpailua

1) Emil Lindholm (NHD) 34
2) Teemu Asunmaa (AlavUA) 25 *
3) Juha Salo (KaUA) 20 *
4) Henrik Pietarinen (SiAk) 16 *
5) Jukka Ketomäki (AL-Härmä) 13
6) Jukka Kasi (LaihUA) 11 *
7) Kristian Kiviniemi (ParkUA) 9 *
8) Mika Salo (Keimolan FK) 8
9) Pasi Lyytikäinen (PaiUA) 6 *
10) Jussi Keskiniva (RoiUA) 5

* = Mukana Kouvolassa

Lue myös! Juha Salo avasi kautensa palkintosijoituksella – “Varoin selvästi liikaa, se oli oma vika” (27.1.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit