Salolla nousujohteinen sarja Itärallin alla – “Rovaniemellä kolmas, Kouvolassa toinen”

27.2.2019 / 14:25
Juha Salon kausi on käynnistynyt kahdella palkintosijoituksella (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan talvikauden viimeinen osakilpailu kilpaillaan tulevana lauantaina Joensuussa. Kauden kolmas SM-osakilpailu Itäralli tarjoaa kilpailijoille perinteisiä itäsuomalaisia ralliteitä, joilta korkeuseroja, sekä haastavuutta ei tule puuttumaan.

SM1-luokan SM-pisteissä toisena ajava Skodan Juha Salo ja kartanlukija Topi Luhtinen starttaavat Itärallin reitille lähtönumerolla kolme.

– Sääennuste lupaa lauantaiksi alueelle pakkasta. Kun Itä-Suomessa lunta riittää, niin vaaramaisemissa kulkevat vauhdikkaat ja vaativat tiet ovat varmasti huippukunnossa. Yritetään Joensuussa jatkaa nousujohteista sarjaamme, Rovaniemellä olimme kolmas ja Kouvolassa toinen. Vaikka se ei tietysti helppoa ole, niin voittoa tottakai Joensuusta lähdetään tavoittelemaan, Salo toteaa.

Salo sanoo, että Itärallissa autokunnan tavoite on ajaa normaalisuorituksena sellaista kyytiä, jota he Kouvolassa parhaimmillaan esittivät.

– Ja siitä vähän kiristetään lisää. Olen yrittänyt analysoida sitä, miksi ajamiseeni tulee liian isoja suorituskykyvaihteluja. Kouvolassa olimme muutamalla pätkällä ihan liian löysiä. Meiltä unohtui sellainen ajamisen meininki ja tyydyin hyvänolontunteeseen, jonka takia hukkasimme muun muassa Kouvolassa perjantaina hankitun hyvän johtoaseman heti lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella.

– Joensuussa kisa voitosta on jälleen pykälän kovempi kuin Kouvolassa, joten jokaisella pätkällä pitää olla hyvä nuotti ja kuskin hereillä alusta asti. Viisi tai kuusi kuljettajaa kamppailee tosissaan talvikauden päätösrallin voitosta, Salo muistuttaa.

Teksti: Marko Mäkinen, Salo Racingin tiedotus


Facebook kommentit