MOTORSPORT

Salolla uusi rooli

Entinen F1-kuski Mika Salo nähtiin GT World Challenge Europe -sarjan avausviikonloppuna ensimmäistä kertaa uudessa roolissa.

Viime vuosina Salo on toiminut F1-kisojen tuomaristossa. GT-sarjassa hänen roolinsa on toimia kilpailijoiden edustajana tuomaristolle.

– Annan tuomaristolle kilpailijan näkökulman kolareissa. Totta kai GT-kisat ovat muuttuneet huomattavasti siitä, kun itse ajoin; autot ovat nopeampia ja kilpailu on paljon tiukempaa. Olen kuitenkin iloinen, että saan olla mukana ja kokemuksestani erilaisista luokista nähdään hyödylliseksi, Salo tuumasi sarjan nettisivuilla.

Salolla on vyöllään pitkä ja menestyksekäs ura GT-luokissa. Tähän mahtuu muun muassa FIA GT -mestaruussarja, jossa hän otti useita voittoja ikonisella Maserati MC12 -autolla. Myöhemmin Salo kilpaili menestyksekkäästi GT2-luokassa AF Corse -tallin Ferrarilla.

Salo on paikalla jokaisessa tämän kauden GT Europe Endurance Cup -sarjan kisassa. Seuraava sarjan osakilpailu on Span 24 tunnin kisa, joka ajetaan kesäkuun 26.-30. päivä. 

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com