MOTORSPORT

Sami-Matti Trogen F4 NEZ ja Espanjan sarjoihin: “Kaikki kortit kannattaa katsoa”

Lohjalainen Sami-Matti Trogen on tehnyt sopimuksen Koiranen GP:n kanssa Formula 4 FIA NEZ -sarjaan kaudeksi 2017.

Sami-Matti aloittaa testiohjelman talvella ja ensimmäiseen kilpailuun hän osallistuu 13. toukokuuta jälkeen kun hän täyttää 15-vuotta. Todennäköisesti hän tulee olemaan sarjan kuopus, mutta siihen hän on tottunut aikaisempina vuosina myös rallicrossin parissa. Sami-Matti osallistuu NEZ-sarjan lisäksi Espanjan sarjaan, tiimi selviää myöhemmin.

– Olen innoissani, sillä formuloissa pääsen ajamaan paljon, ja vielä kahdessa eri sarjassa. Se on hyvä, sillä kilometrejä tarvitaan tällä hetkellä, kertoo Sami-Matti.

Kilpailuviikonloppuja tulee olemaan noin 13-15, mutta tarkka kilpailumäärä ratkeaa kun sarjojen kalenterit varmistuvat.

Sami-Matti ajaa sarjat Tatuus- tehtaan valmistamalla Formula 4 autolla. Koiranen GP  on suomalainen vuonna 1997 perustettu formulatalli, joka on ajattanut autojaan Formula Renault, Formula 4, Formula 3 ja GP3-sarjoissa. Tallipäällikkönä toimii Marko Koiranen. Tallin toiminnassa on vahvasti mukana myös Afa Heikkinen ja Markon veli Jari Koiranen. Tallin päämaja sijaitsee Espanjassa Barcelonan F1-radan läheisyydessä.

– Ajoin tammikuussa Barcelonassa Koiranen GP:n testin, joka meni mielestäni hyvin ja antoi uskoa menestymiseen myös formuloiden puolella. Auto oli kiva ajaa ja tykästyin lajiin kovasti.

Sami-Matilla ei ole aikaisempaa kokemusta rata-autoilusta tai kartingista, joten tavoitteena tänä vuonna on vain kokemuksen saaminen ja tallin kanssa kehittyminen.

Sami-Matin päämääränä on saada ammatti autourheilun parista. Hän on tehnyt paljon työtä ajamisen, fysiikan ja mielenhallinnan parissa jo useamman vuoden ajan. Osallistuminen täysin erilaiseen lajiin tukee nuoren miehen kilpauraa loistavasti.

– Kaikki kortit kannattaa katsoa, sillä aikaa mulla on tässä vielä rutkasti, 14-vuotias Sami-Matti päättää.

Lähde: Sami-Matti Trogenin tiedote

Lue myös Jesse Kallio RX Academyyn

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com