MOTORSPORT

Sami-Matti Trogen jälleen huippuvauhdissa Rallycross Challenge European osakilpailussa

Sami-Matti Trogen oli jälleen hyvässä vauhdissa Rallycross Challenge Europe sarjan Liettuan osakilpailussa viime viikonloppuna. Kilpailu ajettiin Vilkyciain radalla, Sami-Matti jatkoi vakuuttavaa ajoa sijoittuen toiseksi.

– Lähdin kilpailuun takana osakilpailuvoitto Unkarista. Halusin kuitenkin pitää mielessä vähäisen kokemukseni vuoksi sen, että ajan tänä vuonna vielä harjoittelun kautta, Trogen kertoo.

Sarjassa ajetaan neljä alkuerälähtöä, joista seulotaan nopeimmat finaaliin. Ennen alkueriä kuljettajilla on mahdollisuus tutustua rataan harjoituksissa. Harjoitukset eivät Trogenilta menneet aivan nappiin.

– Heti ensimmäisellä kierroksella autoni alkoi savuta ja öljynpaineet laskivat, joten jouduin tulemaan radalta pois. Set Promotion tallin huoltomiehet osoittivat jälleen ammattitaitonsa ja saivat todella nopeasti auton taas kuntoon ja pääsin ensimmäiseen alkuerään.

Liettuan kilpailussa ajettiin yksi alkuerä lauantaina illansuussa, sunnuntaiksi jäi kolme starttia ja finaalit. Trogen oli ensimmäisessä alkuerässä toinen, muutaman sekunnin Kasparas Navickasta hitaampana. Sunnuntain alkuerät sujuivat murheitta, aikaisin aamulla ajettu toinen erä toi Trogenille jälleen kakkospaikan ja samalla hän siirtyi alkuerien ykköspaikalle. Kolmas ja neljäs lähtö menivät myös putkeen, aivan kärkivauhtia ei Trogen tällä kertaa ajanut, mutta tasainen meno tarjosi finaaliin lähtöpaikaksi kakkosruudun.

Pitkän päivän päätteeksi odotettu finaalistartti oli tasainen, ensimmäisessä kaarteessa oli viisi kilpakumppania yhtä aikaa.

– Oli tiukka startti, putosin kiihdytyksessä neljänneksi, mutta ensimmäisessä mutkassa onnistuin ohittelemaan itseni toiseksi. Olin kiinni voitossakin, mutta kotikilpailua ajava Ernestas Staponkus pääsi lisälenkiltä tullessaan eteeni ja tulimme maaliin aivan peräkkäin. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen toiseen sijaan kovatasoisessa kisassa, Trogen kertoo.

Lähde: Sami-Matti Trogenin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com