Sami-Matti Trogen valloitti rallicrossin Viron Junior 1600 -luokan mestaruuden

12.9.2016 / 21:39

[ A- ] / [ A+ ]

Olerex Eesti Rallikross -sarjan päätöskilpailu ajettiin viime lauantaina Viron Elvassa, jonne Sami-Matti Trogen starttasi Set Promotion -tallin Renault Twingolla. Kilpailussa ajettiin kolme alkuerää, semifinaali ja finaali. Lähtökohdat kilpailuun olivat selkeät, hyvät pisteet alkueristä riittäisivät varmistamaan Trogenille mestaruuden, mutta epäonneen tai kilpailusta hylkäämiseen ja sitä kautta pisteittä jäämiseen ei olisi varaa.

Viron Gerog Orr oli sarjassa toisena ja samalla Trogenin pahin haastaja.

– Valmistauduin kilpailuun hyvin, harjoittelin vielä viimeisellä viikolla ahkerasti ja lähdin kisaan luottavaisin mielin, kertoo Trogen tiedotteessaan.

Ensimmäisessä alkuerässä rata oli erittäin liukas ja ajo todella haastavaa. Trogenin sijoitus alkuerässä oli kuudes. Toisessa alkuerässä lähtö epäonnistui, mutta sijoitus parani ja Trogen nousi yleiskilpailussa viidenneksi. Mestaruustaistelu oli hyvässä vauhdissa, sillä Orr pysyi takana, kunnes taivaalle kertyi sysimusta pilviverho haaveiden varjoksi.

– Toisen erän jälkeen tuli ilmoitus, että minut on hylätty kilpailusta. Olin tilanteesta täysin hämilläni. Kyse oli toisessa erässä sattuneesta tilanteesta, jossa osuin Georg Orrin autoon, sillä hänen vauhtinsa putosi yhtäkkisesti teknisen vian vuoksi. Tästä alkoi pitkä prosessi, jossa teimme protestin hylkäyksestä. Tuomaristo käsitteli asiaa tunnin verran, jonka jälkeen alkuperäinen vastalause kumottiin. Tuomaristolla oli ensin jyrkkä kanta asiaan ja se johtui kilpakumppanin lausunnosta, että olisin ollut vian aiheuttaja osumalla hänen peräänsä. Onneksi saimme asian selvitettyä ja pääsin jatkamaan kisaa, huokaisee Trogen.

Trogen osoitti kylmäpäisyyttä eikä häkeltynyt tilanteen tuomasta odottelusta, vaan kokosi itsensä kolmanteen alkuerään. Se onnistui jo paremmin kuin aiemmat ja sijoitus kokonaistilanteessa oli nyt neljäs. Semifinaaliin, josta kolme parasta nousee päivän päälähtöön, Trogen starttasi toisesta ruudusta.

– Voitin semifinaalin, vauhti alkoi taas löytymään ja päivä näyttämään valoisammalta. Finaalissa sain lähtöpaikakseni kakkosruudun, josta startti onnistui ihan hyvin. Lähtö oli kyllä todella tiukka, mutta ajaminen tuntui hyvältä ja lisälenkin ajoitus osui kohtuullisesti. Olin lopulta yleiskilpailussa toisena, junior-luokan ykkösenä ja näin pääsin juhlistamaan ensimmäistä mestaruuttani, Trogen iloitsee.

Myös kannustusjoukot olivat kilpailussa paikalla

Trogenin taustajoukoissa vaikuttava lajin legenda Matti Alamäki oli myös paikalla ja hän kaasutteli tutulla rähinällä SuperCar-luokassa kolmanneksi. Alamäen kilpailupäivä oli alusta loppuun täynnä teknisiä ongelmia. Finaalissa eväät olivat vaikka voittookin asti, mutta auto kävi enää kolmella sylinterillä ja vaihteistokin oli rikki.

– Olen erityisen iloinen, että yhteistyökumppaneita, tukijota ja suuri osa koko kauden mukana olleesta teamista oli paikalla kannustamassa. Kolmas sija oli rallicrossin saloihin minua opettaneelle Matille aivan loistava suoritus ja lopulta työvoitto hankalan päivän päätteeksi, hehkuttaa Trogen ja iloitsee myös Alamäen sijoituksesta.

Ensi vuonna päämääränä ovat Euroopan rallicrossradat. Tarkkaa kilpailusarjaa nuorelle miehelle ei ole vielä varmistunut, mutta muutaman kuukauden päästä kuullaan rallicrosslupauksen seuraavasta siirrosta.

– Haluan ajaa Euroopassa ja toivon, että se olisi mahdollista, päättää Trogen.

Rallicrossin Viron Junior 1600 -luokan loppupisteet

1) Sami-Matti Trogen 125
2) Gerog Orr 85
3) Ingus Belakovs 67

Lähde: Sami-Matti Trogenin tiedote
Kuvat: Marko Leesi, Tero Turunen


Facebook kommentit