Sami-Matti Trogenilla tutulla radalla tuttu tavoite – “Uskon, että saadaan hyvät kisat aikaan”

13.10.2017 / 16:40
Sami-Matti Trogen kilpailee Espanjan F4-sarjassa ensimmäistä kauttaan.

[ A- ] / [ A+ ]

Sami-Matti Trogenin vilkas autourheilukausi 2017 on kääntymässä loppusuoralle. Seuraava, Espanjan F4-sarjan osakilpailu Navarrassa, on Trogenin kauden kolmanneksi viimeinen kilpailu.

Sami-Matti Trogenin kauteen on kuulunut kaksi osakilpailua Suomessa rallicrossin SM-sarjan yhteydessä ajetussa RX Academy -luokassa, sekä F4 NEZ -sarja, jonka finaali ajetaan 20.-22. lokakuuta Hollannin Assenissa. Tänä viikonloppuna Navarrassa ajettava Espanjan F4-sarjan kilpailu ajetaan radalla jossa on ajettu jo aiemmin tällä kaudella, joten Trogenilla on jo radasta kokemusta.

– Rata on oikeastaan aika tavanomainen, melko hidas, eli ei mene aivan suosikkilistan kärkeen. Mutta on siellä hyvääkin, muutama nopea kaarre on makeita ajettavia, Trogen kuvailee.

Sarjan edellinen kilpailu ajettiin Jerezissä ja siellä Trogen taisteli sekä tekniikkaa, että flunssaa vastaan. Ensimmäisessä lähdössä tuloksena oli rajun hikoilun jälkeen yhdeksäs sija. Seuraavassa lähdössä auto hyytyi kesken matkan sähkövikaan, kunnes viikonlopun viimeisessä lähdössä tuli pientä palkintoa ja Trogen nousi viidenneksi. Tuliaisina oli oppia, kova flunssa ja kurkkukipu.

– Toisessa kisassa meno tyssäsi polttoainepumpun sähköjohdon katkeamiseen. Kolmas kisa meni hyvin, vaikka aika heikossa hapessa olinkin. Alkuviikko meni kuumeillessa, mutta sen jälkeen pääsin taas normaaliin rytmiin. Aloittelin kevyttä treeniä, pääasiassa liikkuvuuteen liittyvää. Raskaammat harjoittelut oli paras jättää väliin, tuntui että täytyy ensin palautua kunnolla. Hetkeksi pääsin rattiinkin, kävin sisäkartingia ajamassa, joten sai vähän tuntumaa. On ollut niin kurjan sateiset kelit, että ulkoradoille lähteminen on jäänyt, ei huvittaisi tulla uudestaan kipeäksi, Trogen kuvailee kilpailujen välistä taukoa.

Tulevan viikonlopun tavoite on ajaa jokainen startti maaliin, saada vähän kadoksissa ollut oikea-aikainen jarruttaminen osumaan taas kohdilleen ja tietysti nousta palkintokorokkeelle.

– Jarrutukseen pitää saada lisää tehokkuutta, sillä lyhennän jarrutusmatkaa ja saan paremman vauhdin mutkasta lähtiessä. Uskon, että saadaan hyvät kisat aikaan, sillä kuuleman mukaan Navarraan on tulossa melkoinen määrä kuskeja. Mulla on toki rangaistus alla, se tuli edellisessä kisassa kun varoitustili täyttyi, eli sain kolmannen varoituksen. Joudun starttaamaan ekaan kisaan 10 ruutua aika-ajon tulosta huonommalta sijalta. Vaikka rangaistus vähän harmittaakin, en anna sen vaikuttaa ajamiseen. Ja onhan siinä kaksi muutakin kisaa, joten niihin ja aika-ajoon täytyy kaivaa kunnon isku, Trogen päättää.

Suurimman osan matkoista Sami-Matti Trogen on tehnyt isänsä Mika Trogenin kanssa ja myös Navarraan kaksikko suuntaa yhdessä.

– “Sampan” kanssa on mukava matkustaa, hän hoitaa meille lennot ja varaa majoituksen. Itse saan vain hypätä kyytiin. Isän rooli kilpailuissa on aika haastava. En ole valmentaja, vaan sen asian hoitavat tallin ammattilaiset. Vaikeinta on pitää tunteita sisällään, menee hyvin tai huonosti. Pyrin olemaan neutraali, eikä se ole aina helppoa, sillä elän niin tunteella mukana. Olen mielestäni kahden vuoden aikana tässä kehittynyt, mutta meidän yhteisen matkan aikana on itselläkin jatkuva kasvun paikka, Mika Trogen kertoo.

Teksti: Toni Lönnroos, Sami-Matti Trogenin tiedotus


Facebook kommentit